Basın mensupları ve partililerle bir araya gelen adayların tanıtıldığı toplantı sonunda DSP Aydın’da alanlara çıktı. 
Toplantının açılışında konuşan DSP Aydın İl başkanı Ali Gilik, iktidarı da muhalefeti de eleştirerek Türkiye’de DSP iktidarının özlendiğini söyledi. İşçisinden memuruna, tarım kesiminden esnafına kadar herkesin zor günler geçirdiğini belirten İl Başkanı Gilik, “Türkiye’deki kötü gidişatı AK Güvercin durduracak” diyerek halktan seçimlerde destek istedi. 
Daha sonra konuşan DSP Aydın 1. sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP’nin 81 il ve 85 seçim çevresinde tam kadro olarak adaylarını çıkardığını ve kendisini ülkesine ve ülke insanlarına hizmete adamış kişilerle inanarak yola çıktıklarını söyledi. Seçimlerin öneminden söz eden Aksakal, ülkenin iç ve dış borçları ve üretici ve tüketici zamları ile 9 yılını değerlendirerek Türkiye’nin kötü bir oyunun içine sokulmak istendiğini ve bu oyunun da 12 Haziran’da bozulmasını temenni etti. 
Konuşmasında ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’tan söz eden Aksakal, “24 ülkenin sınırları ve yönetimleri değişecek denilen Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun yanında 12 Haziran seçimlerinde Ana muhalefet CHP’yi de dizayn ederek seçimlerden sonra 2 partili meclis planlanmaktadır. DSP’nin halktan isteği barajları yıkıp Cumhuriyete sahip çıkarak oyunları yıkmasıdır” dedi. 
CHP’YE ELEŞTİRİ
Konuşmasında varsayımlar üzerine değil belgelerle konuştuklarını ifade eden Önder Aksakal, “CHP’nin söylemleri ve seçim beyannamelerini herkes okuyor duyuyor. Önce ‘İki dil konuşulsun, özerklik tartışılabilir’ dediler, hani üniter yapıdan yanaydınız. ‘Cemaatler şeffaflaşırsa sakınca yok’ diyorlar okyanus ötesinden liderlere sevgi ve saygılarını gönderiyorlar. ‘Dersim Araştırılsın’ diyorlar. Sonra Atatürkçü geçiniyorlar. Oyunların bozulması için DSP olarak her evden bir oy istiyoruz” dedi. 
İl Başkanı Ali Gilik, Merkez İlçe Başkanı Seçkin Sökmez, parti yöneticileri ve partililerin katıldığı toplantıda DSP Aydın milletvekili adayları, Önder Aksakal, Hakan Işıkçı, Nebahat Yıldırım, Abdullah Bedeloğlu, Süleyman Hışıloğlu, Hacer Oybak ve Bülent Cürlu öz geçmişleri ile birlikte partililere tanıtıldılar.