Toplantıda konuşan DSP"nin Aydın yöneticileri, ülkenin en zor günlerinde DSP"nin sorunları çözmek için başa geldiğini belirterek 29 Mart"ta da Aydın"ın sorunlarını çözmek üzere görev beklediklerini söylediler.
Aydın merkezde bir tesiste düzenlenen kahvaltılı toplantıya, DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen olmak üzere Aydın Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyesi adayı partililer katıldı.
Toplantının açılışında konuşan DSP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, partinin çalışmalarından söz ederek, Türkiye"de ilkeli siyaset söyleminin DSP ile özdeşleştiğini belirtti. Yıllardır DSP"nin çizgisinde hiç sapma olmadığını ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına en bağlı partinin de DSP olduğunu kaydeden Türkiş, “Aydın"da herkesin güvendiği temiz bir isimle halkımızın karşısına çıktık. Halkın özlediği şeffaf belediyecilik DSP ile gerçekleşecektir. Bu nedenle herkesten destek bekliyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan İl başkanı Sümer Büyükyurt ise, DSP olarak her şeyden önce halkın içinden, dürüst, şaibesiz, çalışkan ve demokrat bir aday ile halkın karşına çıktıklarını belirterek “Biz Aydınımıza yakışan adayı Aydınlımızın huzuruna çıkardık. Halkımız oyunu kullanmadan önce, bizi ve Aydın"ı en iyi kim yönetir. Hakkımızı yemeden, halkın parasını kimseye yedirmeden kim yönetir diye düşünüp o şekilde oy kullansın. Bu şekilde düşünenlerin adresi DSP olacaktır. DSP olarak biz üzerimize düşen görevi yaparak en iyi aday ile halkımızın karşısındayız. Şimdi görev sırası halkımızdadır” dedi.
Aydın"da halkın ve özellikle sivil toplum örgütlerinin söz sahibi olduğu bir belediye yönetimi düşündüklerini kaydeden DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen, “Göreve gelmem halinde toplumla iç içe bir belediye düşlüyorum. Daha güzel bir Aydın, daha mutlu Aydınlılar için yola çıktık. Bu yolda herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.