Söke"de bazı sivil toplum örgütleri, ÖDP, EMEP ve SHP gibi siyasi partilerin oluşturduğu Demokratik Platform tarafından desteklenen DSP Söke İlçe Teşkilatı Söke Belediye Başkan adayının Reşit Ünal Kızılırmak olduğunu açıkladı.
Söke DSP İlçe Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, DSP Söke, Didim ve Kuşadası ilçe yönetimi katıldı. Demokrat Parti (DP) Söke Belediye Başkan Adayı Mızrap Nazlı da DSP"nin basın toplantısına gelerek başarılar dileyenler arasında yer aldı.
DSP İlçe Başkanı Niyazi Akkoca yaptığı konuşmasında aday çıkarma sürecinde yaşananları değerlendirirken; “Söke"de çeşitli toplantılar düzenledik. CHP ilk günden böyle bir oluşumda yer almayıp ve herhangi bir pazarlık içinde olmayacağını söyledi. CHP"nin tutumunu oyalama taktiği olarak değerlendirilerek, sonuçta platformun DSP çatısı altında devamı kararı alındı. CHP solda değildir. Solun Söke"deki tek temsilcisi DSP"nin genç, dinamik, ismi bugüne kadar hiçbir şaibeye karışmamış adayımız Reşit Ünal Kızılırmak ile yarışa bir adım önde başlamaktayız” dedi.
Söke"de adayların çeşitli projeler ile çıktıklarını belirten ve "Bugüne kadar yer aldığınız iktidarlarda neden bu projeleri yapmadınız?" diye soran Söke Demokratik Platform Basın Sözcüsü Asaf Pınarbaşı; “Söke"nin haline bakınca her şey ortada. Bugüne kadar Söke"yi biz mi yönettik de Söke bu hale geldi. Söke"yi yıllarca insana değer vermeyen, sadece kuru binalar yapan, asli görevi olmasına rağmen yaptıkları belediye binalarıyla övünen zihniyetlerle yönetildi. Söke"de emek ve demokrasiden yana oluşturduğumuz platform ile çıkıyoruz. Önümüzdeki seçimler Söke"de solda DSP, sağda ise diğer düzen partilerinin yarışı olacak” dedi.
DSP İl Başkanı Sümer Büyükyurt ise Genel Merkez"in memleketlerine hizmet eden adayların ve belediye başkanlarının yanında olduğunu söyledi. DSP Merkez Parti Üyesi Önder Aksakal DSP"nin Türkiye"nin en güvenilir partisi olduğunu iddia ederek; “DSP Türkiye"nin en dürüst partisi olarak adını tarihe yazdırmıştır” diye konuştu.
Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan DSP Söke Belediye Başkan Adayı Reşit Ünal Kızılırmak neden aday olduğu ile ilgili olarak; “Evde, işte, yolda, sokakta tüm bireyleri ile Sökeli olmanın ve Söke"de yaşamanın onurunu, her alanda gururla taşıyabilen çağdaş bir Söke oluşturma adına bu yüce göreve talibim” dedi.
“Biz sözlerini yerine getiren, üzerinde toz zerresini bile barındırmayan bir genel başkanın Karaoğlan"ın misyonundan geliyoruz” diyen DSP Söke Belediye Başkan Adayı Reşit Ünal Kızılırmak; “Sökelilere hak ettikleri hizmeti sunabilmek için solun en güçlü temsilcisi olarak diğer siyasi partilerle yarışacağız. Bu süreçte ilkelerimizden ödün vermeden örnek ve temiz ve kampanya yürüteceğiz” diye konuştu.
DSP Yenidoğan Beldesi"nde ise Yenidoğan Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Bekaittin Sezer ile yerel seçim arenasında yer alacak.