2 çocuk sahibi çift, borç nedeniyle elektrikleri ve suyu kesik evde kira ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından evden çıkmaları için zorlandı. Aile eşyalarının bir kısmını akrabalarının evine gönderdi, az miktardaki eşyalarını balkona yığarak geceyi de balkonda geçirdi. Çift, bu sabah çocuklarını evde bırakarak kendilerine yeni ev aramak için yola çıktı. 6 yaşındaki ve 14 yaşındaki çocuklar, öğle saatlerinde karınlarını doyurabilmek için komşuların evine gitti. Bu sırada belirlenemeyen bir nedenle balkonda kalan eşyalar aniden alev aldı. Çevre daireleri de tehdit etmeye başlayan alevler kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Bu sırada mahalle sakinleri çocukların evde olduğundan şüphelenince itfaiye kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kaldı. Ancak bir süre sonra bağırışmalar üzerine komşularının evinden çıkan 2 kardeş evlerinin yanışını gözyaşları içinde seyretti. Olaya müdahale eden polis, anne ve babaya ulaşmaya çalışırken, çocukları teselli etmek de yunus ekipler amirliğinde görevli polis memurlarına düştü.    

KARISINI DÖVÜYORDU

Apartman sakinleri babanın sürekli alkol aldığını ve eşini sürekli olarak dövdüğünü söyledi. Ailenin parasızlıktan suyu ve elektriği kesik evde oturduğunu söyleyen vatandaş, "Evin hanımı geçici işlerde çalışır, adam parayı alıp içkiye yatırırdı" diye konuştu. 

ÇOCUKLAR EVDE SANDIM

Alevler balkondan taşarken evde çocukların olduğunu düşünen apartman sakini, "Kapıyı kırmak için çok mücadele ettim. Çocuklar yanıyor zannettim. Başaramayınca itfaiyeyi bekledim. Onlarla birlikte kapıyı kırıp girdik. Allahtan çocuklar başka bir komşudaymış" dedi.