Yasa dışı organ nakli yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ikinci kez ifadesine başvurulan ve tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Dr. Yusuf Erçin Sönmez, hakkında ''Adli kontrol kararı alınarak'' serbest bırakıldı.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na polis nezaretinde getirilen Sönmez'in, burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal tarafından ifadesi alındı. Daha sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Sönmez, Nöbetçi 7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Mahkeme, Sönmez hakkında yurt dışına çıkma yasağı ve haftada bir ikametinin bulunduğu bölgedeki karakola imza vermesi yönünde adli kontrol kararı aldı.

Sönmez'in, Kosova'da hazırlanan ve Türkiye'ye de gönderilen iddianamenin tercüme edilmesinin ardından ortaya çıkan yeni bilgiler nedeniyle tekrar ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Sönmez, basın mensuplarına görüntü vermemek için adliyenin arka kapısından ayrıldı.

Dr. Yusuf Elçin Sönmez, Kosova'da yasa dışı organ nakli yaptığı iddiasıyla Interpol tarafından aranırken Kartal'da gözaltına alınmış çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.