DP, yarın Atatürk Spor Salonu"nda yapılacak ortak kongre ile Anavatan Partisi ile resmen birleşecek. ANAP"ın manevi lideri Turgut Özal"ın, 20 yıl önce Cumhurbaşkanı seçildiği tarihe de denk gelen orta kongrenin ardında, birleşme çatısı DP, birleşik partinin Genel Başkanı da Hüsamettin Cindoruk olacak.

Büyük Kongreye, bu süreçte yaptığı 13 İl kongresinin yanı sıra eski delegelerin çoğunluğu ile katılacak olan DP, delegasyonunu protokol karşısında yer alan maraton tribüne yerleştirecek. Anavatan Partisi"nin delegasyonu ise salonun zemininde yer alacak. Salonda, saat 10.00 itibariyle önce Anavatan Partisi Kongresini toplayacak.

Kongre gündemlerinde yer alan Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nı iki parti birlikte okuyacak. Gündem maddelerinin sırasıyla gerçekleştirilmesinin ardından, Anavatan Partisi, “Demokrat Parti adı altında” birleşmeyi onaylayacak. Böylelikle 20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan ve iki dönem üst üste tek başına iktidar olan Anavatan Partisi'nin tüzel kişiliği sona ermiş olacak. Ardından aynı salonda, saat 11.00"da DP kongresi toplanarak Anavatan Partisi"ni kabul edecek ve buna uygun tüzük değişiklikleri yapılacak. Çoğunluk sağlandığı takdirde, birleşik yeni parti, “DP” adı altında kurulmuş olacak.

DP ile Anavatan Partisi'nin bütünleşme kongresinde, “merkezde birlik” çağrısını kuvvetlendirecek, slogan ve pankartlar kullanılacak. Kongre"nin ana sloganı ise “Türkiye Birleşiyor” olarak belirlendi.

Bu arada, uzun süre ANAP genel başkanlığı yapan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın da yarın yapılan bütünleşme kongresinde DP'ye katılması bekleniyor. / vatan