Aydın"da yıllardır çözüm üretilemeyen ve proje dahi hazırlanmayan tarım sektöründeki düşüşün bitiş noktasına geldiğini iddia eden Engin Polat, “Bu konuda yapmış olduğumuz ilçe ve köy gezilerinde hükümete olan güven bitmiş, bu konuda çare olarak şehirlere göç düşünülmüş ve tarıma istihdam edilen kesim şehirlere göçü tercih etmiştir. Bu gelişmiş ülke ekonomilerinde tam tersidir. Bu konuda, meclise önerge vermeyen 7 milletvekilini de kınıyoruz. Aydında işsizlik oranı çok yüksek seviyelere çıkmıştır. İş alanı ve istihdam adına atılmış hiçbir şey yok. Artık bu gençler sömürülmesin. Gençleri iş ve istihdam için örgütlemeliyiz. Bu konuda, basiretsiz hükümetin uyandırılmak lazım. Bunun için bizim bu konudaki isyanımız AYTO, AYGİAD ve AYSO gibi odalar da desteklenmeli, Aydındaki istihdam ve üretim için artık ses getirici projeler üretilmelidir” dedi.

“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI”
Yerel yönetimde 1 yılı geçen sürede Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun iyi niyetli bir yaklaşımla mali disipline önem vererek çalışmalar yapmakta olduğunu kaydeden Polat, “Ama daha sonraki yıllarda, Sayın Ortekin"in yaptığı hizmetlerin üstüne büyük projeler yapılmalıdır. Biz esas bu yıldan sonraki dönemi değerlendireceğiz. Amacımız Aydın"a hükümetin yapmadığını yerel yönetimde, Belediye Başkanlığının yapmasını sağlamaktır. Bu konuda parti olarak Belediyeye destek veriyoruz, vermeye de hazırız. Ama bu konuda Sayın Belediye Başkanına önerilerimiz var, İşsizlik Projeleri vaatlerine sadık kalmalı, biz bu konuda görüş vermeye hazırız. Sadece borç ödeyen değil, hizmet eden bir belediyecilik anlayışı. Borç ödemek için gayrimenkul satmamalı. Sayın İlhami Ortekin"in yaptığı hizmetlere şu anda Aydın halkına yetiyor. Ama gelecekte yeni projelerle bu durum geliştirilmeli
Garaj, çevre yolu yeni projeler değildir. Bunları yeni proje olarak halka anlatmamalı, çağdaş yönetim projeleri yapılmalıdır. Belediye başkanının, yıllık değerlendirme toplantısında, "hükümetten bir kuruş bile destek istemiyoruz" cümlesi çok yanlıştır. Siyasi bir cümledir. Aydın"a kötülük olur. Bu tavrı hemen değiştirmeli yoksa Aydın AK Parti Teşkilatı seviyesine kendisini düşürmüş olur” diye konuştu.