Balgat"taki binaya ödenen kirayla birlikte aylık gideri 150-200 bin YTL"yi bulan parti giderlerinin, Akay"daki binaya taşınılmasıyla birlikte büyük ölçüde azaltılması hesaplanıyor.

Anavatan Partisi ile yürütülen birleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması, 22 Temmuz seçimlerinde alınan oy oranları, teşkilatlarda yaşanan istifalar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Demokrat Parti, bir yandan da yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle giderlerini azaltmanın hesabını yapıyor. 6 Ocak"ta yapılan kongrede, genel başkanlık koltuğuna oturan Süleyman Soylu ve yeni yönetim, ilk iş olarak Ağar döneminde parti kasasından yapılan harcamaları mercek altına alırken bir yandan da personel sayısının azaltılması başta olmak üzere giderlerin kısılması için çeşitli önlemler almaya başladı. Kemer sıkma politikası kararı çerçevesinde de, Balgat"ta bulunan kiralık binadan 9"ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminin genel merkez binası olan Akay"daki Ankara İl Başkanlığı olarak kullanılan binaya taşınılması karara alınmıştı. Parti"nin Haziran ayında taşınma planı ise Temmuz ayının ilk günlerine ertelendi. Parti kurmayları, taşınmanın da belli bir maliyet gerektirdiğine dikkat çekerken, Temmuz"un ilk günlerinden itibaren Akay"daki binada olacaklarını kaydettiler. Genel Merkez binasının taşınmasıyla birlikte ciddi bir tasarruf sağlanacağını öngören parti kurmayları, parti giderlerinin genel merkez binasının kirasıyla birlikte ayda 150-200 bin YTL"yi bulduğunu, bu rakamın taşınılması halinde büyük oranda düşeceğini ifade ettiler. Parti kurmayları, Akay"daki binanın merkezi bir yerde olduğunu, taşınılmasıyla vatandaşın daha kolay parti merkezine gelip gidebileceğini de kaydettiler. Balgat"taki binanın halktan kopuk olduğundan şikayet eden parti yöneticileri, DP"nin kültüründe “plaza siyaseti” olmadığını dile getirdiler.

-AKAY"DAKİ BİNA, DEMİREL"LE BİRLİKTE ANILIYORDU-

Demokrat Parti"nin Akay"daki binası, 9"ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"le birlikte anılıyordu. Bina, Demirel döneminde parti genel merkezi olarak kullanılırken Çiller"in genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla partinin genel merkezi, Selanik Caddesi"nde bulunan yine partinin kendi binası oldu. Çiller döneminin ardından da Mehmet Ağar"la birlikte, Balgat"ta halen genel merkez olarak kullanılan kiralık binaya taşınıldı.

(ANKA)