Çin'de bir genç, internet bağımlılığı nedeniyle yatırıldığı klinikte dövülerek öldürüldü. İngiliz Times gazetesinin haberinde, bir ay süresince tedavi görmek üzere kliniğe yatırılan 16 yaşındaki Deng Senşan'ın, kliniğe bırakıldıktan 10 saat sonra ailesine telefonla öldüğü haberinin verildiği bildirildi.

ÇOK FAZLA BASKI YAPMAYIN

Haberde, ailenin oğullarını ülkenin güneyindeki Guangzi Kihuang Eğitim Kampına bıraktığı, baba Deng Fei'nin buradaki görevlilere, oğlunun utangaç ve içine kapanık biri olduğunu söylediği ve ona çok fazla baskı yapılmamasını istediği belirtildi.

ÇOK YAVAŞ KOŞUYOR DİYE DÖVDÜLER

Buna rağmen gencin kısa bir süre sonra tek başına bir odaya koyulduğu, daha sonra tempolu koşu emri veren eğitmenleri tarafından çok yavaş koştuğu gerekçesiyle dövüldüğü ve geçen Pazar sabahı öldüğünün açıklandığı kaydedildi.

Baba Deng, çok sağlıklı olduğunu belirttiği tek oğullarının öldüğüne inanamadıklarını belirterek, klinikle oğluna, "kötü davranıştan uzaklaşması, güven kazanması ve olumlu davranış edinmesine" yardım edileceği yönünde bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Polis, gencin ölümüyle bağlantılı olarak 4 kişinin tutuklandığını belirterek, olayın soruşturulduğunu açıkladı. Çin'de geçen ay Sağlık Bakanlığı, internet bağımlısı gençlerin tedavi edildiği kliniklerde elektro şokla tedaviyi yasaklamıştı.

10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ İNRENET BAĞIMLISI

Çin Genç İnternet Derneğinin geçen yıl yaptığı bir araştırma, ülkede internette dolaşan 100 milyon gençten 10 milyondan fazlasının internet bağımlısı olduğunu ortaya koymuştu. Ülkede, 338 milyondan fazla internet kullanıcısı olduğu biliniyor.
Vatan