Türkiye Kamu-Sen, ekonomik kriz dedikodusunun bile memur ve emekli maaşlarını yüzde 32 erittiğini belirterek, "Memur maaşları son 8 ayda dolar karşısında yüzde 10, Euro karşısında yüzde 17 ve altın karşısında da yüzde 32 değer kaybetti" dedi. 
 
Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı araştırmaya yer verilen açıklamada, birkaç aydır dünya gündeminde yeni bir ekonomik krizin tartışıldığının, Türkiye'nin de içinde olduğu AB bölgesinde, bazı ülkelerin ekonomik kriz içinde bulunduğunun konuşulduğu anımsatılarak, "AB yetkililerinin sorunu çözmek için önlemler araştırdığı bugünlerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama ile bazı kesimlere güven verdi ve ekonomik krizin Türkiye'yi teğet bile geçmeyeceğini, dolayısıyla Türkiye için bir kriz söz konusu olmadığını belirtti" denildi.
 
KAYBEDEN MEMUR OLDU
Konuşulan bu ekonomik kriz dedikodusunun bile, Türkiye'de birçok olumsuz gelişmeyi beraberinde getirdiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Ocak ayında 68,4 TL olan 22 ayar altının fiyatı 108 TL'ye kadar çıktı. Dolar 1,54 seviyesinden 1,80'e kadar yükselirken, yine ocak ayında 2,04 olan Euro 2,60'a çıktı.
 
Memur maaşları açısından bakıldığında, temmuz ayında yapılan yüzde 4'lük artışın, yaşanan gelişmeler karşısında yetersiz kaldığı ve memur maaşlarının eridiği açık bir şekilde görülüyor. Araştırma Geliştirme Merkezimizin araştırmasına göre, 2011 Ocak ayında ortalama memur maaşı 1003,3 dolar dolayında bulunuyordu. Bu dönemde memur maaşları yüzde 4 artmasına rağmen döviz ve emtia fiyatlarındaki artış nedeniyle değer kaybeden ortalama memur maaşı, Ağustos ayı itibariyle 100,6 dolar eridi ve 902,7 dolara geriledi. Aynı dönemde en düşük dereceli memur maaşı da 786,2 dolardan 707,4 dolara düştü. Böylece dolar cinsinden memur maaşı yüzde 10 azalmış oldu."