Afyonkarahisar'da 3 kişi tarafından zorla kaçırılmak istenen 19 yaşındaki Nimet Gürbunar, direnince, kaçırılanlar tarafından feci şekilde dövülerek öldürüldü.

Nimet'i döverek ölümüne neden olan 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Alparslan köyünde, yaşlı dedesi Mehmet Gürbunar ile ninesi Nimet Gürbunar'ın evine temizlik yapmaya giden genç kız Nimet Gürbunar, halasının oğlunun eşi Fadime Alparslan ile akşam saatlerine kadar, halı ve kilim yıkayarak temizlik yaptı. Akşam saatlerinde evine giden Fadime Alparslan, çocuklarını yatırdıktan sonra eşi ve kayın validesine 'beniz az bir işim var' diyerek tekrar temizlik yaptığı eve geri döndü.

Nimet'in dedesi Mehmet Gürbunar'ın yatsı namazına gitmesini bekleyen Fadime Alparslan, Mehmet Gürbunar'ın evden çıkmasıyla evin kapısını çalarak, 'Halı yıkadığımız yerde evin anahtarını düşürmüşüm, kapıyı açarmasın, anahtarlarımı alayım' diyerek Nimet Gürbunar'ı kapıyı açtırdı. Hiç bir şeyden haberi olmayan genç kızın kapıyı açmasıyla birlikte Fadime Alparslan kardeşleri Tayfun Şahin (25) ve Seyfi Şahin (40) içeri girip ağzı kapatılarak, kaçırılmak istendi. Kendisini kaçırmaya çalışanlara direnen Nimet Gürbunar'ı ellerindeki sopalarla 'Bağırma ve bizimle güzellikle gel' diyerek döven Şahin kardeşler, genç kızı olay yerine getirdikleri 03 FV 636 plakalı otomobile bindiremeyince, evlerine 50 metre uzaklıktaki kullanılmayan boş bir eve götürdüler.

"DÖVEREK ÖLDÜRDÜLER"

Evde de bir süre kendisini kaçırmaya çalışanlara direnen genç kız, Şahin kardeşlerin vurduğu sopalarla aldığı darbeler sonucu öldü. Genç kızı öldüren 3 kardeş, olay yerinden kaçtılar. Kaçan kardeşler Jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandılar.

Şahin kardeşlerin Jandarma'da alınan ifadelerinde "'bizimle gelseydi, ne dövecek ne de öldürecektik. Güzellikle gelmediği için böyle oldu" dedikleri ileri öğrenildi. Genç kızın ölümüne neden olan kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Dinar Cezaevine gönderildiler.

"BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ"

Torunun dövülerek öldürülmesi olayını anlatan Mehmet Gürbunar, bunu yapanların insanlıkla alakalarının olmadığını ifade etti. Dede Mehmet Gürbunar, "O gün Fadime ile torunum ile akşama kadar temizlik yaptılar. Fadime'yi ben namaza giderken gördüm, hatta 'niye geri geldin' diye sordum. Ben namazı 15 dakikada kıldım geldim. Ne olduysa bu süre içerisinde olmuş. Eşim zaten yürüyemiyor, torunumun olmadığını görünce sağı solu aradım. Evden çıkan torunumu döverek ve sürükleyerek kullanılmayan köy odasına götürmüşler. Burada aldığı darbelerle torunum öldü. Bunu yapanlar insan olamaz" dedi.

Olay yerinin karşısında öldürülen genç kızın başka bir kardeşinin oturduğunu belirten dede Gürbunar "O benim buralarda dolandığımı görmüş, kardeşinin bu eve getirildiğini görmüş. Ama karalıkta kimin kimi getirdiğini bilmiyor. Annesini arayarak, 'anne karşıdaki eve bir kadın getirdiler, dedem de buralarda dönüp duruyor' diye telefon etmiş. Ondan sonra beni aradılar, ben eve girerken onlar de kaçtı" diyerek konuştu. Öte yandan Dinar ilçesine bağlı Alparslan köyünde meydana gelen olayda kullanılan 03 FV 636 plakalı otomobilin, bir başka kişiye ait olduğu ortaya çıkarken, otomobilin sahibi Selim A. kendisinin olaydan haberi olmadığını, sadece emanet olarak arabasını verdiğini söyledi. İHA