Fenerbahçe Kulübü ile eski çalıştırıcısı Luis Aragones arasındaki dava sona erdi. Sarı-lacivertli yönetimin geçtiğimiz günlerde İspanyol hocanın avukatı Vicente Montes"i arayarak, CAS"a açtıkları davayı geri çekmeleri halinde 3 miyon euroluk bir ödeme yapmaya hazır olduklarını bildirdiği öğrenildi.
Bu teklif üzerine toplanan Luis Aragones, yardımcıları Cesar Mendiondo ve Angel Ferez ile avukat Montes"in bir durum değerlendimesi yaptıkları ve ardından CAS"a bir yazı göndererek Fenerbahçe ile anlaştıklarını belirttikleri kaydedildi.
Fenerbahçe"nin davanın geri çekilmesi üzerine Luis Aragones"in Madrid"teki banka hesabına 3 milyon euroyu yatırdığı ve İspanyol hoca ile ilişkinin tamamen koparıldığı ifade edildi.
Sarı-lacivertli kulübün böyle bir yönteme başvurmasının nedeninin hem davayı kaybetme olasılığının yüksekliği, hem de faizlerle ödenecek rakamın daha da yukarılara çıkması olduğu ileri sürüldü.
Beşiktaş"ın Vicente del Bosque olayını örnek alan Fenerbahçe Yönetimi"nin bir süre önce hukukçulara davanın seyri konusunda bir rapor hazırlattıkları öğrenildi. Gelen raporda CAS"taki davanın uzayabileceği ve her geçen gün için kulübün faiz ödemek zorunda kalacağının belirtilmesi üzerine Başkan Aziz Yıldırım"ın ani bir talimatla uzlaşma yolunu seçtiği kaydedildi.
Aragones"in davanın kapanmasının ardından yardımcıları ile yollarını ayırdığı ve yakın çevresine de “Artık kafam rahat. Yakında tekrar yeşil sahalara dönebilirim” dediği bildirildi. / milliyet