Bu yıl ilk düzenlenen 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali sona erdi. 4 Temmuz"da Kuşadası"nda başlayan 4 gün süren festivalin 2 günlük Sisam adası ayağı Grup Laçin ve D.Basis konserleriyle sona erdi.
Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Yunanistan"ın Sisam adası Valiliği ve Kuşadası Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve “Ege Köprüleri” sloganıyla gerçekleştirilen 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali 4 Temmuz tarihinde Kuşadası Atatürk Meydanı"ndan start almış ve Kuşadası"nda süren iki günlük etkinliklerin ardından, festivalin Yunanistan ayağı için hem Türk, hem de Yunan heyetleri feribotlarla Sisam adasına gitmişti.
Sisam adasında çiçeklerle karşılanan Türk heyetinde Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Kuşadası Gümrük Müdürü Yusuf Koç, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Demiray, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, Ege Ports Kuşadası Limanı Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Genç İşadamları Derneği eski Başkanı Ali Can Turan, Kuşadası Genç İşadamları Derneği Hukuk Müşaviri Ömer Günel, Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Ekrem Çankırlı ile işadamları ve turizmciler yer aldı.
1.Kuşadası- Sisam Dostluk Festivali"nin Sisam adasındaki bölümünde ilk gece etkinlikleri Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) folklor ekibinin halk dansları gösterileriyle başladı. Kuşadası"ndan gelen Türk heyetinin yanı sıra, Sisam Adası Valisi Emmanouil Karlas Sisam Adası Vali Yardımcısı Stella Tanos ve Sisam Adası Vathy Belediye Başkanı Filippos Petrousas"ın da izlediği festivalde, KUFAD ekibinin gösterisinin ardından sahneye bu kez Grup Laçin çıktı. Sisam Adası Belediye Meydanı"nı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir konser veren Grup Laçin, Yunanlılar tarafından ayakta alkışlandı. Sisam adasındaki ikinci gün etkinliklerinde ise Sisam adası folklor ekibinin halk dansları gösterileriyle başladı. Sisam adasının Pytagorion şehrindeki Antik Tiyatro"da gerçekleştirilen etkinlikte son olarak sahneye Grup D.Basis çıktı. Yunanlı grup, şarkılarıyla hem konuk Türk heyetini, hem de Yunanlıları coşturdu. Festivalin son bölümünde ise Türk ve Yunan heyetleri birbirlerine hem plaket hem de çeşitli hediyeler verdi.