Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sanayi üretiminde ve kapasite kullanım oranlarında Mart'tan itibaren çıkış sağlandığını kaydetti.
Bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yatırım çekmeye devam ettiğini anlatan Bakan Ergün, Çinli bir firmanın, Kocaeli'nin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nde otomobil fabrikası kurmaya dönük taleplerinin olduğunu, bunun yanı sıra kimya sektöründe de Ar-Ge çalışmalarına dönük ve teknoparklarda yatırım taleplerinin bulunduğunu söyledi. Ergün, Hundai'nin fabrikasını geliştirmek istediğini, Hindistan'ın bir fabrika kurmak istediğini anlatan Nihat Ergün, Peugeot'nun da Türkiye'de üretim yapmak istediğini sözlerine ekledi.

ÖNLÜK GİYİP ÇALIŞTI

İç güvenlik ve terör sorununun ortadan kalkması halinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımların artacağını belirten Ergün, meslek liselerinin terörün de pazhiri olacağını ifade etti. Ergün, 1980'demezun olduğu Kocaeli Endüstri Meslek Lisesini ziyaret ederek, eski sınıf arkadaşlarıylakahvaltı yaptı. Ergün, önlük giyip, takım tezgahının başında metal şekillendirdi./yeni şafak