Radio Jamaica, ülkenin önde gelen 5 sprinterinin dopingli çıktığını duyurdu. Bu atletlerin ağustos ayında yapılacak Dünya Şampiyonası için seçilen Jamaika takımında olduğu belirtildi.

PEKİN 2008 Olimpiyatı"nın dünya rekorlarıyla 3 altın madalya kazanan ismi Usain Bolt ile eski rekortmen Asafa Powell, dün İngiltere"de başlayan Aviva Londra Grand Prix"inde piste çıkmadan önce ülkeleri Jamaika"dan gelen 5 sprinterin dopingli çıktığı haberi dünya gündemine damga vurdu. Radio Jamaica, dopingli çıkan 5 atletten ikisinin ülkenin en elit atletleri olduğunu dinleyicilerine duyurdu.

Haberde ayrıca doping testleri pozitif çıkan bu atletlerin Ağustos ayında Almanya"nın Berlin kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası için Jamaika Takımı"na seçildiklerinin de altı çizildi.
Resmi açıklama yapılmadı.

Jamaika Anti Doping Komisyonu (JADCO) üyesi Dr.Herb Eliott, iddia aşamasında olduğunu belirttiği konunun kendilerine de ulaştığını belirterek “Gerçekler ve detaylı bilgilerin bize ulaşmasını bekliyoruz. Ancak bundan sonra resmi bir açıklama yapabiliriz” dedi. Bu arada atletizm haberleri yayınlayan bir internet sitesi 5 atletten dördünün erkek, birinin kadın olduğunu yazdı. JADCO Direktörü Dr. Patrece Charles-Freeman de “Şu anda bir açıklama yapamam. Konuyla ilgili araştırmaları biz de yapıyoruz” açıklaması yaptı.
Yetkililer 5 atletin pozitif çıkan numunelerinin 26-28 Haziran"da yapılan seçmelerde alınan örnekler olabileceğini dile getirdi. Söz konusu elemeler sırasında 40-45 kadar örneğin alınarak incelemeye tabii tutulmak üzere Kanada"nın Montreal kentindeki laboratuvara gönderildiği ifade edildi.
Yine rahat kazandı.

Londra"da dün gece piste çıkan Jamaikalı Usain Bolt ve Asafa Powell, 100 metre finalinde yarıştı. Beklendiği gibi Bolt, 9.91 ile birinci olurken Powell ilk üçe giremedi. Berlin"deki Dünya Şampiyonası öncesi yine rakipsiz olduğunu gösteren Bolt, bugün de 4x100 metre bayrak yarışında boy gösterecek.