Söke Şehir merkezinden ve Söke-Milas Karayolu’ndan trafik akışı kilitlendi; Bölge trafik kavşağı ile DSİ kavşağı arasında yaklaşık 3 km çift şeritli araç konvoyu oluştu.
Akşam saat 19.00’dan itibaren tek şeritten verilen ulaşım Kuşadası, Bodrum ve Didim gibi tatil beldelerinden evlerine dönen vatandaşların dönüş yolculuklarını çileye dönüştürdü. Trafik ekiplerinin kontrolünde sağlanılan ulaşımda Bölge Trafik-DSİ arasında yaklaşık 3 km ye ulaşan araç kuyrukları oluştu. Ayrıca Söke kent merkezinden Aydın’ istikametine giden ve İzmir’den Bodrum Yönüne gitmekte olan araçlarda yol asfaltlama çilesinden nasibini alırken beklemekten sıkılan sürücüler sık sık korna çalarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar Pazar akşamı yapılan ve tatilcilerin dönüş saatlerine denk gelen çalışmalara tepkilerini dile getirirdi.
Yolun trafiğe tek şeritli kapatılması ve trafik akışının aksaması Şehirlerarası otobüslerin programlarını da alt üst etti. Bazı sürücüler Bağarası-Koçarlı-Aydın güzergahını kullanmayı tercih ederken bu yolda da yoğun trafik akışı oluştu.