Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirenlerin, bugün daha yoğun olması beklenen trafiğe takılmamak için dün akşamdan yollara koyulması sonucu TEM ve D-100'de trafik tam anlamıyla felce uğradı.


Akşam saatlerinde Gebze Eskihisar'a sefer yapan YLalova Topçular'daki feribot iskelesinde araç kuyrukları oluşmaya başladı.

Karayolları ve Bölge Trafik yetkilileri de, yoğunluğu yarın bekledikleri için hazırlıksız yakalandı. Ankara istikametinden gelen araçlarla Bursa istikametinden gelen araçların kesişme noktası olan TEM'in İzmit Kandıra turnikelerinden itibaren Gebze'ye doğru yoğun bir trafik akışı gözlenirken, saat 16.00 sıralarında Hereke geçişinde 6 aracın karıştığı maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle yol bir ara ulaşıma kapandı. Araçlar kaza nedeniyle yaklaşık bir saat boyunca ilerleyemedi. Değişik zaman dilimlerinde de dikkatsizlik sonucu meydana gelen maddi hasarlı kazalar da zaman zaman trafik akışını durduruyor.

Gebze Eskihisar'a sefer yapılan Yalova Topçular'daki feribot iskelesinde de saat 16.00'dan itibaren kuyruklar oluşmaya başladı. Bu hatta 11 feribot sefer yapmasına rağmen, saat 18.00 sıralarında feribot iskelesi meydanı tamamen doldu. Araç kuyrukları E-130 Karayolu üzerindeki köprüden itibaren Yalova ve Karamürsel istikametine doğru uzamaya başladı.

Feribotlarda kuyruk beklemek istemeyen araç sürücüleri de karayloluna akın edince, özellikle E-130 Karayolu'nun Karamürsel-İzmit arasında yoğunluk yaşandı. Sürücüler D-100'ün İzmit kent içine de girince, İzmit'te trafik zaman zaman tıkanma noktasına geldi.

Karayolları ve Bölge Trafik yetkilileri, gece geç saatlere kadar süren bu yoğunluğun daha fazlasının bugün öğle saatlerinde yaşanabileceğini söylediler.
DHA