CİHAN'ın haberine göre Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılmış olan sözleşme gereği artık kök hücre nakli yani kemik iliği nakli ile alakalı donör bulma sıkıntısı tarihe karışıyor.’’ dedi.

Lütfi Akar, Sürmeli Otel’de yapılan yerel televizyonların temsilcilerini Türk Kızılay’ı gönüllüsü yapan ‘Yalnız Değilsiniz’ adlı programa katıldı. Programda konuşan Akar, Türk-Kök projesinden söz etti. Akar, "Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılmış olan bir sözleşme gereği artık kök hücre nakli yani kemik iliği nakli ile alakalı donör bulma sıkıntısı tarihe karışıyor. Çünkü Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ortak olarak Türk kök projesi diye bir proje başlattı. Bu projenin donörsel ayağını Türk Kızılayı olarak bizler karşılıyoruz. Diğer sağlık, maddi, inceleme, tahlil gibi teknik kısımlarını da Sağlık Bakanlığı karşılamaktadır. Bu sevindirici bir olaydır.’’ dedi.

Ağustos ayından itibaren bu çalışmalara başlanılacağını kaydeden Akar, kemik iliği donörü bulunmadığından dolayı hayatını kaybeden çocukların lösemili hastaların artık bu nakillerin orjinalinin Türk Kızılayı’nda bulabilecekleri günlerin yakınlaştığının müjdesini verdi.