Aydın Ticaret Odası Salonu"nda gerçekleştirilen Demokratik Sol Parti (DSP) olağan kongresinin Divan Başkanlığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Büyükyurt yaptı.DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal"ın da izlediği kongreye CHP, MHP, Saadet ve Demokrat Parti yöneticileri de katıldı. İl Başkanı Ali Gilik, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek DSP'nin kongreden güçlenerek çıkacağına inancının tam olduğunu söyledi.
Kongrede konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, ülkede bir avuç mutlu azınlığın dışında herkesin zor günler yaşadığını belirterek hükümeti ve icraatlarını eleştirdi. İşçi, memur, emekli ve çiftçiyi hak ve menfaatlerini koruyan bir iktidarın ancak DSP iktidarı ile oluşabileceğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, “Maalesef bankalar aracılığı ile milletin cebindeki parası ile birlikte geleceği de ipotek altına alınıyor. Çiftçinin malları ipotek edilmeye başladı. Gidişat bu şekilde devam ederse yarın köylerimizde bile başka milletlerin bayraklarının dalgalanmasından endişe ediyoruz. Ancak bu gidişatı da DSP dur diyecektir. Çiftçimizin topraklarına el konulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Kongrede aday olmayan mevcut merkez ilçe başkanı Mehmet Türkiş, listeler açıklanınca sitemli bir konuşma yaptı. Türkiş"in konuşmasının ardından Divan Başkanı tarafından kongreye 10 dakika ara verildi. Arada listelerde yapılan küçük bir düzletmenin ardından DSP Merkez İlçe Teşkilatı olağan kongresi yapılan seçimle son buldu.
Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Nurettin Dönmez, DSP"nin bu kongreden güçlenerek çıkacağına inandığını belirterek önümüzde yapılacak genel seçimler öncesi DSP"nin Aydın"da örgütlenmedik köy bırakmayacağını söyledi.
Nurettin Dönmez Başkanlığındaki DSP Aydın Merkez İlçe Yönetimi, Seçkin Sökmez, M. Emin Kardeş, Fazilet Tuncay, Arif Targıray, Ömer Uluel, Pervin Azman, Şenol Doğan, Sedat Yavuz, Bülent Mert ve Ceyhun Sönmez"den oluştu. -iha