Almanya'dan İngiltere'ye, Norveç'ten Sırbistan'a kadar yayılan ve bir çok üyesi tutuklanan terör ağı 'Skrewdriver' (tornavida) adlı rock grubunun konserleriyle taraftar topluyor. Norveç canisi Breivik de bu örgütle iletişim halindeymiş.

2000-2006 yılları arasında 8 Türk dönerciyi öldürdükleri ve bu cinayetleri Alman 'derin devletinin' desteğiyle gerçekleştirdikleri ortaya çıkan Neonazilerin aslında diğer Avrupa ülkerinde faaliyet gösteren ırkçı yeraltı örgütüyle bağlantılı oldukları bilgisi soruşturmayı farklı boyutlara taşıdı. Alman Bild gazetesine göre intihar ederek öldükleri iddia edilen Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile polise teslim olan 'Nazi gelini' Beate Zschäpe, merkezi İngiltere olan ve burada bir çok kanlı olaya karışan "Kan ve Onur" adlı ırkçı örgütün silahlı kanadı olan "Combat 18"le bağlantılı. "Combat 18" ismindeki sır ise, 1 alfabede A harfine, 8 ise H harfine denk geldiği için, Adolf Hitler'in baş harflerinin şifreli olarak kullanılması.

2000 YILINDAN BERİ YASAKLI

İngiliz-Nazi örgütü "Kan ve Onur", 1987'de Ian Donaldson isimli bir dazlak tarafından kuruldu. Örgütün önceliği, müzik ve konserler aracılığıyla propaganda yapmak. Hareket için çalışan İngiliz Skrewdriver (tornavida) rock grubunun konserleri bir dönem Nazi dazlaklarla dolup taşıyordu. Almanya'da 2000 yılından bu yana katliamlara imza atan 3 katil de, 1990'ların ortalarından 1998'e kadar Thüringen'de Nazi konserleri organize ediyordu. Almanya'daki Nasyonalist Yeraltı Örgütü (NSU) üyesi katiller bu konserler için "Kan ve Onur" örgütü ile çalışıyordu. Örgüt Almanya'da 2000 yılından bu yana yasaklı görünüyor.

BENZERLİK TESADÜF DEĞİL

1990'larda İngiltere'de ölümlerle sonuçlanan bombalı saldırılar ve yabancılara yönelik şiddetle adından söz ettiren örgüt üyeleri, suçlamaları kabul etmemişti. Norveç'i kana bulayan Anders Breivik'in de, Utoya adasında katliam yapmadan önce 'Combat 18'e çok sayıda mail gönderdiği, günlüklerinde de bu örgütten övgüyle söz ettiği ortaya çıkmıştı. Sırbistan'da da faaliyet gösteren örgüt, 2009'da yasaklanmıştı. "Kan ve Onur" sözü, Hitler gençliğinin sloganı. Terör uzmanları, İngiliz ve Alman Nazi grupları arasında tesadüfün ötesinde bir benzerlik olduğunun altını çiziyor. yenişafak