Türk Sağlık–Sen, tüm sağlık çalışanlarının döner sermayelerinde artış yapılmasını talep ederek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ"ın “Doktorlarımızın maaşlarını yüzde 30"a kadar artırabiliriz. Artık günaşırı nöbet tutmayı kaldırıyoruz. Bir asistan en sık 3 günde bir tutacak” sözlerine tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ"ın bir açılışta doktor maaşlarının yüzde 30 artabileceğini söylemesinden sonra Türk Sağlık–Sen sağlık çalışanları arasında uçurumların genişleyeceğini ifade ederek tepki gösterdi. Sendika olarak tüm sağlık çalışanlarının döner sermayelerinde artış yapılmasını istedi.

-“HEKİM DIŞI SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜVEY EVLAT MI?”-

Diğer sağlık çalışanlarının maaş artışlarından bahsedilmemesine tepki gösterdiklerini dile getiren Türk Sağlık–Sen, Bakan Akdağ"a sağlık çalışanları adına şöyle sorular yönelttiler:

“Bir ekip hizmeti olan sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde diğer personelin haklarından niye bahsetmiyor sunuz? Yoksa onlar Sağlık Personeli olarak görmüyor musunuz ? Hekim dışı sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi tavırlarından ne zaman vazgeçeceksiniz?”