Olay, Zeytinburnu'nda 26 Ağustos 2012 tarihinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; mahalledeki çocukların birbirlerine küfür ettikleri gerekçesiyle başlayan tartışma aile büyüklerinin araya girmesi ile bir anda büyüdü. Tartışmanın kısa sürede alevlenmesi ile birlikte her iki grup döner bıçaklı, sopalı ve bıçaklı kavgaya tutuştu. Birbirlerine kesici aletlerle saldıran taraflardan bir kişinin saldırı sonunda bir parmağı koptu. Parmağı kopan gence yakın arkadaşları üzerlerinden çıkardıkları atletle müdahale etti. Yaralı genç daha sonra hastaneye götürüldü.

Yaşanan olay ise çevreden geçen amatör bir kameraman tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, her iki grup üyelerinin karşılıklı küfürleştikleri ve küçük çocukların önünde birbirlerinin üzerine yürüdüğü görülüyor. Bu sırada uğradığı bıçaklı saldırı ile bir parmağı kopan bir genç görüntülere takılıyor. Yaralı gencin bir arkadaşının üzerinden çıkardığı atletle yaralı parmağa pansuman yaptığı dikkat çekiyor. Bıçakla yaralanan gencin yakınları haber üzerine olay yerine akın ederken, araya giren aile büyüklerinin kavgayı yatıştırmaya çalıştıkları görülüyor.
Yeniden alevlenen kavgada ellerinde döner bıçağı, bıçaklar ve sopalarla yürüyen iki grup arasındaki yaşanan arbede dikkat çekiyor. Elinde döner bıçağı bulunan bir genç yakınlarının araya girmesiyle güçlükle sakinleştiriliyor.

Öte yandan, olay yerine gelen polis ekipleri, grupların yeniden kavgaya tutuşmaması için çevrede güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, her iki gruptaki şüpheliler ile yaralamaya neden olan şahsın yakalanması için soruşturma başlattı.