ORDU'nun Kumru İlçesi'nde Ramazan ayının son günü sokak ortasında sigara içen 18 yaşındaki Engin Giriş, kendisine müdahale eden esnaflara döner bıçağı ile saldırdı. Olay yerine gelen polis havaya ateş açtı. Bu sırada panikleyen Giriş'in üzerine atılan sivil bir polis memuru döner bıçağını aldı. Bir kişi yaralandı.

Olay dün Kumru İlçesi Yeni Cami Sokak'ta meydana geldi. Ramazan ayının son gününde Ankara'dan akrabalarına bayram ziyaretine gelen Engin Giriş, sokak ortasında arkadaşlarıyla konuşurken sigara içmeye başladı. Bu sırada çevredeki esnaf Giriş'e,. sokakta sigara içmemesini söyleyerek tepki gösterdi. Sözlü tartışmanın kısa süre sonra kavgaya dönüşmesi üzerine, sinirlenen Giriş girdiği bir lokantadan aldığı döner bıçağı ile esnafra saldırdı. Bu sırada gencin elindeki döner bıçağını almaya çalışan berber 43 yaşındaki Muharrem Ertürkmen elinden yaralandı.

Olay yerine gelen polisler Engin Giriş'ten döner bıçağını bırakmasını istedi. Ancak çevreye saldırmaya devam edince polis havaya ateş açtı. Gencin paniklemesinin ardından, bir polis memuru Giriş'i üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan Engin Giriş, "Benim sigara içmeme kimse karışamaz. İstediğim yerde içerim" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Vatan