2 hafta boyunca yarıyıl tatili yapacak olan öğrenciler 14 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacaklar. İlk dönemin bitmesiyle Söke"de 24 bin 531 öğrenci, Bin 442 öğretmen kadrosu yarı yıl tatiline başladı.
Söke"de tüm okullarda karneler dağıtılırken, sembolik karne dağıtım töreni ilçenin Kemalpaşa İlköğretim okulu"nda yapıldı. Törende İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayekne"in yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürleri Yaşar Badur ve Hüseyin Vural"da bulundu. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer karne dağıtım töreninde öğrencilere yarı yılı tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini söylerken, zayıf notu bulunan öğrencilerin üzülmemesini ve ikinci yarıda daha fazla çalışarak telafi etmeleri öğüdünü verdi.
Yaptığı konuşmada Huzurlu, güvenli ve oldukça başarılı çalışmaları geride bırakarak yarıyıl tatiline girildiğini belirten Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, öğrencilere karnelerin yol haritası olduğunu hatırlattı. Velilere de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, “Çocuklarımızın, başarılı oldukları durumlarda gururlanır, başarısız olduğu durumlarda da üzülürüz. Eğer çocuğumuz başarısız bir karne getirmişse olumsuz tepkiler vermeden çocuğun başarısızlık nedenleri üzerinde duralım. Çocuğumuza kesinlikle suçlayıcı, üzücü sözler söylemeyelim” tavsiyelerinde bulundu.