Balyoz başta olmak üzere çeşitli davalardan çok sayıda general ve amiralin tutuklanması, Deniz Kuvvetlerindeki 2008 terfi listesini sildi. Donanmada 2008 yılında toplam 11 Amiral, bir üst rütbeye terfi etmişti. Bu isimlerden 8’si tutuklandı. 2008 kadrosundan sadece 3 amiral kaldı. Önceki gün tutuklanan Tümamiral Fikret Güneş ile bugün tutuklanan Tuğamiral Okan Kırçiçek de, 2008 kadrosunda yer alıyordu. 
 
2008 YAŞ kararları ile Kadir Sağdıç Koramiral, Fikret Güneş, Ramazan Cem Gürdeniz ve Serdar Dülger Tümamiral oldu. Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih İlgar, Adnan Özbal, Mustafa Ekmel Özdengil ve Turgay Erdağ da Tuğamiralliğe yükseldi. Bu 11 isimden Dülger, Özbal ve Özdengil dışındakilerin tümü tutuklandı. 
 
2008 terfileri arasında olan Kara Kuvvetlerinde Korgeneral Mehmet Eröz ve Yurdaer Olcan ile, Tuğgeneraller Bekir Memiş ve Fehmi Canan, Hava Kuvvetlerinde Tuğgeneral Güngör Kurubaş ve Jandarma’da Tuğgeneral Ömer Mimiroğlu da tutuklandı. Böylelikle 2008’de terfi eden isimlerden tutuklanan toplam general ve amiral sayısı 14’e yükseldi.
 
HASDAL’DA 55 İSİM VAR
 
Çeşitli davalardan tutuklanarak cezaevine gönderilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf general ve amiral sayısı da 59’a yükseldi. Bu generallerden 55’i cezaevinde, 4’ü hakkında da yakalama kararı var. Hasdal Cezaevinde halen bir Or, 13 Kor, 18 Tüm ve 23 Tuğgeneral ve amiral bulunuyor.
 
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Deniz Kuvvetleri MEBS Başkanı Tümamiral Sinan Ertuğrul, 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.