Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek yarımadası milli parkın da yazın piknikçiler tarafından beslenen yaban domuzlarını şimdi de millipark görevlileri besliyor.
Dünyaca ünlü Kuşadası Dilek Yarımadası Milli parkında yaz ayları boyunca ziyaretçi akınına uğramış binlerce piknikçi tarafından ziyaret edilmişti .Yaz aylarında piknikçilerin misafirleri ise parkın içerisinde yaban hayatlarını sürdürmeğe çalışan yaban domuzlarıydı. Domuzlar bazen piknikçileri aile olarak ziyaret edip, piknikçilerin kendilerine attığı yiyeceklerle besleniyorlardı. Yazın bu rahatlığa alışan Parkın domuzlarını şimdi de Milli park görevlileri besliyor.
Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı yetkilileri, Milli Park'ta yaban hayatının korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Milli Park içerisinde hayatlarını sürdürmeğe çalışan yaban domuzlarını yazın parkı ziyaret eden piknikçiler tarafından beslenmişlerdi. Şimdi piknik sezonunun sona ermesi ile birlikte yaban hayatlarına domuzların uyum sağlaması ve ilk yağmurlar yağıncaya kadar park içerisinde belirlenen çeşitli noktalarda domuzları görevliler besliyor.