Merkez Av Komisyonu 22 Şubat - 15 Mayıs 2009 tarihleri arası hariç tüm av yılı boyunca mücadele amaçlı sürek avı yapılmasına karar verdi.
Söke İlçe tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Domuz avı başvurularının İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce değerlendirileceği ve sürek avı izinlerinin İl Çevre ve Orman Müdürlüklerince verileceği belirtildi.
Mücadele amaçlı sürek avı yapmak isteyenlerin mutlaka İlçe Tarım Müdürlüğü"ne yazılı başvuru yapmaları gerektiği belirtilen açıklamada; “Domuz zararı olan köylerimiz ilk olarak bir dilekçe ile İlçe Tarım Müdürlüğü"ne başvurularını yapacaklar. Dilekçeye istinaden hazırlanan raporla birlikte İl Çevre ve Orman Müdürlüğü"ne sürek avı izini için başvurularını yapacaktır” denildi.

ÇETİN ÖZAT; “İZİN SÜRECİ KISALTILMALI”
Domuzdan zarar gören vatandaşların sürek avı için belirlenen izin alma sürecinin kısaltılması gerektiğini iddia eden Söke Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Çetin Özat; “Vatandaş zarar gördükten veya mahsulündeki zararı büyüdükten sonra alınacak iznin önemi yok” dedi.
Sürek avı için alınacak izinlerin direkt olarak Söke İlçe Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından verilmesi gerektiğini dile getiren Kulüp Başkanı Çetin Özat; İlçe Tarım Müdürlüklerinin de yaban domuzlarından görülen zararı yerinde tespit etmeleri gerektiğini ifade etti. Eline silahı alan ava çıkamaz diyerek yaban domuzu avına çıkacakları uyaran Özat,
“Ava çıkacak vatandaşlarımız avcılık kanununa uymak durumunda. Bu nedenle av için istenilen şartlara uymak ve kulübümüzden belge alma zorunluluğu olduğunu unutmamalıdır” diye konuştu.