Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken; yaklaşık 7 ay önce evlenen Arıkan’ın domuz beklediği sırada sıkılıp dolaştığı ve sigara içtiği, Okuroğlu’nun da sigarayı domuzun gözü zannedip ateş ettiği ileri sürüldü.
 
Olay, İzmir’in Selçuk İlçesi Keçikalesi Mevkii’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kuşadası’nda Kazım Usta Restorant’ın sahiplerinden Ali Arıkan’ın oğlu Asil Kazım Arıkan, restoran çalışanı aynı zamanda da arkadaşı olan Ali Okuroğlu ile birlikte, domuz avına çıkmak üzere Selçuk İlçesi’nde bulunan çiftliğe gitti. Havanın kararmasıyla tüfeklerini yanlarına alan iki arkadaş Keçikalesi Mevkii Zeytin Köy yolu yakınlarında "domuz beki’ adı verilen pusuya yattı. Bir süre sonra canı sıkılan ve dolaşmaya başlayan Arıkan’ın sigarasını domuzun gözlerine benzeten uzaktaki arkadaşı Okuroğlu, tetiği çekti. Domuz vurduğunu sanıp koşarak bölgeye giden Okuroğlu, Arıkan’ı kanlar içinde yerde görünce şoke oldu. Sinir krizi geçiren Ali Okuroğlu, 112 acil servisi arayarak bölgeye ambulans istedi. Olay yerine gelecek ambulansı beklerken babasını arayan Asil Arıkan’ın birkaç cümle konuşabildiği öğrenilirken, Selçuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Asil Arıkan yolda hayatını kaybetti. Ali Okuroğlu Selçuk jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen 45 yaşındaki Ali Okuroğlu tutuklandı.
 
MUTLULUĞU YARIM KALDI
 
 
Renkli kişiliği, iyilikseverliği ile Kuşadası’nın sevilen gençlerinden olan Asil Kazım Arıkan, uzun yıllar arkadaş olduğu Deniz Çoban Arıkan ile geçen Ocak ayında dillere destan bir düğünle dünya evine girmişti. Mutlu bir evliliği olan Deniz Çoban Arıkan acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren genç kadın yakınları tarafından teskin edildi.
 
Olay yerinde yaşamını yitiren Asil Kazım Arıkan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Arıkan’ın cenazesinin yarın Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Kuşadası Adalızade Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
20140_3594_10082011_5.jpg