Sağlık Bakanlığı sabah saatlerinde , Diyarbakır'da 7 domuz gribi vakası görüldüğünü, bunların 6'sının öğrenci olduğunu açıkladıktan sonra Huzurevleri ve Hantepe İlköğretim okullarında okullar bir hafta tatil edildiğinu duyurmuştu.

Huzurevleri ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler sabah saatlerinde okula geldiklerinde okulun tatil olduğunu öğrendi. Veliler ise domuz gribinden habersiz çocuklarını okula getirdiklerinde domuz gribi vakasını öğrenince şok oldu. Domuz gribi şüphesiyle müşahade altına alınan öğrencilerin tedavisi devam ediyor.

VALİLİKÇE GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASI İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Diyarbakır Valiliğince 4 okulda 5'i öğrenci 7 kişide domuz gribi vakasına rastlanması nedeniyle kriz masası oluşturuldu.

Valilikçe, Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu, Huzurevleri İlköğretim Okulu, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu ve Diclekent İlköğretim Okulu'nda 5'i öğrenci 7 kişide domuz gribi vakasına rastlanması nedeniyle okulların 5 gün süreyle tatil edilmesinin ardından kriz masası oluşturuldu.

Kriz masası üyeleri her gece yerel kanallarda vatandaşları, almaları gereken kişisel tedbirler hakkında bilgilendirecek, ayrıca basına düzenli bilgi verecek.

Kurul üyelerinden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ceylan, vakaların görülmesi üzerine hemen bir kriz masası oluşturulduğunu ve kurul üyelerinin bugün Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun başkanlığında toplanacağını söyledi.

Hastalığın yayılımını engellemek için grip belirtileri olan kişilerin bu belirtiler geçinceye kadar dışarı çıkmamaları gerektiğini belirten Ceylan, şöyle dedi:

''Hasta olan öğrencilerimizin tedavisi sürüyor. Okullarımızda öğrencilerimizden alınan boğaz örnekleri İl Hıfzıssıhha Kurulu'na gönderiliyor. Virüs hızlı yayıldığı için hasta olanların evden çıkmamaları, başka insanlarla temas etmemeleri ve kendi kişisel eşyalarını kullanmaları gerekmektedir.''

Valilik, kentte toplam 7 H1N1 (domuz gribi) vakasına rastlandığını, bu vakalardan 5'inin öğrenci olduğunu, öğrencilerin eğitim gördüğü Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu, Huzurevleri İlköğretim Okulu, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu ve Diclekent İlköğretim Okulunda bugünden itibaren 5 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiğini açıklamıştı.


ANKARA'DAKİ OKUL DA BUGÜN DE DERSBAŞI YAPILMADI

Öte yandan Ankara'da domuz gribi görülen Bilkent İlköğretim Okulu'nda öğrenciler bugün de dersbaşı yapamadı. Son 5 günde 41 kişide H1N1 virüsünün görüldüğü okulun Çarşamba günü açılması bekleniyor.

Domuz gribi nedeniyle geçtiğimiz hafta bir hafta tatil edilen okula hafta başında sadece öğretmenlerin ve bazı çalışanların geldiği görüldü. Sabah saatlerinde okula gelen öğretmenler, sessiz bir şekilde okula giriş yaptı.

Okul, öğrencilerin yokluğunda sessizliğini korumaya devam etti. Domuz gribinin okullarda yayılmaya başlamasıyla beraber öğretmenlerin öğrencileri bilgilendirdiği ve hangi tedbirleri almaları gerektiği ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi.

Çarşambaya kadar tatil edilen Bilkent İlköğretim Okulu önünde servis bekleyen başka bir okulun öğrencisi, "Domuz gribini biliyorum. Öğretmenlerimiz anlattı. Domuz gribinden korunmak için elimizi yıkamamız gerekiyor." dedi./yeni şafak