Toplantının basına açık olan ilk bölümünde Vali Hüseyin Avni Coş, basın mensuplarının soruları yanıtlanırken, toplantının basına kapalı olan ikinci bölümünde ilde domuz gribinin yaygın olarak görülmesi halinde Aydın"da neler yapılabileceği görüşüldüğü öğrenildi.
Aydın Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen ve Vali Hüseyin Avni Coş"un başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcıları Celal Ulusoy, Alp Arslanargun ilçe kaymakamları, il sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar katıldı.
Son zamanlarda domuz gribi vakalarının Türkiye"nin dört bir yanında görülmeye başlanması ve domuz gribi aşılarının ilk bölümünün Aydın"a gelmiş olması dolayısıyla ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleriyle bir araya gelen Vali Hüseyin Avni Coş, bugüne kadarki domuz gribi tedbirlerini halkı tedirgin etmemek için gizliden gizliye yürüttüklerini ve 14 mayıstan buya Aydın"da görülen 4 domuz gribi vakasına da medyaya yansıtmadan tedavi sürecini atlattıklarını söyledi. Görülen 4 domuz gribi vakasından ikisinin yabancı turistlerde tespit edildiğini diğer ikisinin ise dışardan gelen Türk vatandaşlarında görüldüğünü ifade eden Vali Coş, “Bugüne kadar Aydın"da 17 şüpheli vaka geldi. bunlarda yapılan incelemelerde 4 tanesinin domuz gribi olduğu tespit edildi. Ve bu vakalar zamanında tespit edilip, gerekli tedavileri yapıldığı için her hangi bir sorunla karşılaşılmadan vakalar atlatıldı. Diğer yandan şu amada ise herhangi bir şüpheli vakamız bulunmuyor” dedi.

RİSK GRUPLARINDAKİ İSTEYEN KİŞİLERE AŞI YAPILACAK
Domuz gribi aşısının ilk bölümünün Aydın"a geldiğini dile getiren Vali Coş, “Aydın"da yapılan araştırmalar sonucunda ilimize 318 bin doz domuz gribi aşısının gelmesi kararlaştırıldı. Bunlardan bir bölümü de ilimize ulaştı. En kısa sürede risk gruplarında yer alan kişileri kendi istekleri doğrultusunda aşı yapmaya başlayacağız. Domuz gribi konusunda basın yayın kuruluşlarına da büyük iş düşüyor. Domuz gribinden korunmanın yolları, teşhis bilgileri konusunda vatandaşa aydınlatıcı yayınlar yapıldığı sürece en güzel tedbir çalışması yapılmış olur. Öncelikle vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu hastalıktan korunabilmesi için valilik, kaymakamlık ve sağlık müdürlüğü olarak çalışmalarımızı değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız şüpheli bir durum karşısında en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etsinler” şeklinde konuştu.
Basına kapatılan toplantının geri kalan bölümünde aşıların yapılması, hastalığın görülmesi halinde yapılacak işlemler, hastalığın Aydın"da geniş kitlelere yayılması halinde izlenecek olan yol haritası hakkında görüşmeler yapıldığı öğrenildi.