Didim"de domuz gribine karşı sağlık personelinin aşılanmasına başladığını ve ileriki günlerde öğrenci ve kronik rahatsızlık olanlarında istekleri doğrultusunda aşı yapılacağını açıklayan Kaymakam Ali Katırcı, ayrıca ilçede yerleşik olarak yaşayan yaklaşık 8 bin civarındaki İngiliz için özel bir önlem almadıklarını belirterek, “Bu hastalık İngiltere"de yaygın ve ilçemizde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar bu konuda bilgili olduklarını düşünüyoruz. Gerekirse belediyemizle görüşerek İngilizce broşür hazırlatabiliriz” dedi.

Kaymakam Katırcı, Sağlık Bakanlığının talimatları çerçevesinde aşı çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, “Sağlık Grup Başkanlığımız bu konuda çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda Sağlık çalışanlarımıza aşı uygulamaları devam ediyor. Sağlık Ocakları ve Hastanemizde aşı çalışmaları yapılmaya başlandı. Bu konuyla ilgili olarak doktorlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik ve tedbir konularını ele aldık. Şu ana kadar İlçemizde iki şüpheli vaka tespit edildi fakat bu kişiler Aydın"a sevk edildi. Bu kişilerden alınan örnekler temiz çıktı. Şu ana itibariyle bu konuda herhangi bir bulguya rastlanılmadı” diye konuştu.

OKULLARDA MERKEZLER KURULDU

Özellikle okullarda hastalıklar ile ilgili koordine merkezleri kurulduğunu açıklayan Katırcı, “Okullar ve kamu daireleri dezenfekte edildi. Bu anlamda ailelere de büyük görevler düşüyor. Bu tür bir olgudan şüphelendikleri takdirde çocuklarını sağlık kuruluşlarına götürmeliler. Çocukların temizliklerine önem vermelileri, el, yüz temizliği, okullardaki ortak kullanım yerlerini temizliğine dikkat edilmeli ve biz de gerekli uyarıları yapıyoruz. Halkımız da bu tür vakalarda kendileri de duyarlı olmalı ve sağlık kuruluşlarına gitmeliler” ifadelerini kullandı.

“İNGİLİZCE BROŞÜR HAZIRLATABİLİRİZ”

Didim"de yerleşik olarak yaşayan yaklaşık 8 bin civarındaki İngiliz için özel bir önlem almadıklarını kaydeden Katırcı, şunları söyledi: “Bu hastalık İngiltere"de yaygın ve ilçemizde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar bu konuda bilgili olduklarını düşünüyoruz. Onlarda kendi ülkelerinde görüştükleri yakınları aracılığıyla bu konuda haberdarlardır. O nedenle bu konuda şu an bir sorun yaşamadık. Zaten aşılama çerçevesinde kronik rahatsızlığı olan Yerli ve yabancı fark etmeden aşı yaptırmak isteyen herkes aşı olabilir”
Sağlık Bakanlığının İngilizce broşür hazırlık çalışması olduğunu hatırlatan Katırcı, “Bizde ilçemizde Belediyemizin daha önce yaptığı gibi İngilizce broşürler hazırlatarak İngilizlerin yoğun yaşadıkları yerlere ve kafeteryalara dağıtarak bu hastalık konusunda uyarılarda bulunabiliriz. Bu uygulama sürece bağlı olarak gelişecektir” şeklinde konuştu.

AŞIDA ZORLAMA YOK

aşılama çalışmalarında zorlama olmadığının altını çizen Katırcı, şöyle konuştu: “Yapılmadığına bir kez daha dikkat çekerken “Bu hastalık da temiz olmak yani kişisel temizlik çok önemli; varsa bir bulgu karşısında herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmek de çok önemli o nedenle hapşırma, nezle gibi durumları olan kişilerde bunu toplum yaymadan tevdi ettirmeli ve mecbur kalmadıkça toplu kullanılan yerlerde bulunmamalı”