Ankara Valisi Kemal Önal, yaptığı açıklamada, süreç içerisinde öğrencilerin kurs, dershane ve diğer programlara da katılmamalarının tedbir açısından önemli olacağını vurguladı.
Ankara Valisi Kemal Önal, önümüzdeki hafta sonu durumun tekrar değerlendirileceğini ve alınacak kararın kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

ÖLEN KİŞİNİN AİLESİNDEN TEPKİ

Ankara'da dün domuz gribinden hayatını kaybeden 29 yaşındaki kişinin cenazesi, Kalecik İlçesi Satılar Köyü'nde toprağa verildi. Ölen kişinin cenazesi Yenimahalle Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Ankara'dan hastaneden alınarak Satılar Köyü'ne getirildi. Satılar Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze, köy mezarlığına defnedildi.
Cenazeye katılan ölen kişinin kardeşleri ve yakınlarının üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi. Cenaze töreninin ardından ölen kişinin ağabeyi, ''domuz gribi aşısı yaptırılmamasına'' yönelik açıklamalarda bulunan siyasetçilere tepki gösterdi.
Satılar Köyü Muhtarı Sadık Akgün, ölen kişinin evli ve 1 çocuk babası olduğunu belirtti. Ankara'da yaşayan ölen kişinin vefatından 1 hafta önce köyüne ziyarete geldiğini anlatan Akgün, ''O zaman biraz rahatsız olduğunu söylüyordu. Biz de kendisine hastanede çalıştığını, gidip muayene olması gerektiğini söyledik'' dedi.

MUHATTAP BULAMADIK SUÇLAMASI

Hayatını kaybeden kişinin köyü ziyareti sırasında bazı kişilerle görüştüğünü ifade eden Akgün, ancak köyde herhangi bir tedirginliğin söz konusu olmadığını kaydetti. Akgün, cenazeye katılanlar için herhangi bir önlem alınmadığını ifade ederek, ''Ben gereken yerlere söyledim, 'normal cenaze gibi götürün gömün' dediler'' diye konuştu.
Bu arada, ölen kişinin yakınlarından biri, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de dün gece hastanede olduğunu belirtti. İki saat yoğun bakım ünitesi önünde beklediklerini öne süren bu kişi, ''Bize kimse bir bilgi vermedi. Muhatap bulamadık. Bize zatürreden öldüğünü söylediler. Domuz gribinden öldüğünü ise televizyonlardan öğrendik. Dört kişilik bir odada tedavi ediliyordu. Zatürre üzerine serum takılmış. Ölmeden önce dayısı ve bazı yakınları yüz yüze muhabbet etmiş'' dedi.
Bazı vatandaşlar da hastane yetkililerinin kendilerine yeteri kadar bilgi vermediğini ileri sürerek tepki gösterdi. Öte yandan, cenaze töreni sırasında sadece bazı basın mensuplarının önlem amaçlı maske taktıkları görüldü.

SAKARYA'DA DOMUZ GRİBİ

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yaşayan ve kontrol için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen çocukta domuz gribi virüsü tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, böbrek üstü bezi hastalığı (adrenalin yetmezliği) teşhisiyle tedavi gören ilköğretim okulu öğrencisi, ailesi tarafından kontrol amaçlı olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Hastanede alınan kan örneğinde çocukta H1N1 virüsüne rastlandı. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğun Kocaeli'nde müşahede altına alındığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Korkulacak bir durum yok. Çocuğun ailesi ve yakın temasta bulunduğu kişileri sağlık kontrolünden geçirdik. Çocukla aynı okulda okuyan öğrencilerin ailelerini de uyardık. Virüs tespit edilen çocuk, hastalığı nedeniyle çoğunlukla okulundan ayrı kalmış." /akşam