Kuyucak Merkez Camiinde düzenlenen etkinliğe katılan Kuyucak İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Demirtaş vatandaşlara domuz gribini anlatarak öneride bulundular.

Cemaate domuz gribi hakkında uyarılarda bulunan Kuyucak İlçe Müftüsü Başoğlu, “Dinimiz temizlik dinidir. Zaten dinimizin emrettiği kuralları yerine getirdiğimizde kolay kolay hastalığa yakalanmayız. Gündemde olan tüm dünyada etkisini gösteren domuz gribi ile ilgili olarak tüm sağlık çalışanları ve tıp uzmanları bizleri temizlik konusunda uyarıyorlar. Bizler zaten 5 vakit namaz kılabilmek için abdest alıyoruz. Abdest alırken de temiz hale geliyoruz” dedi.

Kuyucak İlçe Sağlık grup Başkanı Dr. Zafer Demirtaş da, “İlçe Müftümüz ile iş birliği yaparak her geçen gün tüm dünyada can almaya devam eden ve ülkemizde de her geçen gün domuz gribi nedeni ile ölüm vakalarının artması nedeni ile ilçemizde bulunan Merkez Camiinde vatandaşlarımızı aydınlatma gereği duyduk. Biz ulus olarak tokalaşan ve öpüşen bir milletiz. Ancak gündemdeki domuz gribi de insanlara yakın temas halinde bulaşabiliyor. Tehlikeyi atlatıncaya kadar mümkün olduğunca mecbur kalmadıkça bir birimiz ile yakın temasta bulunmayalım. İkinci olarak da temizliğe çok dikkat edelim. Ellerimizi bol sabun kullanarak bol su ile yıkayalım. Rast gele ilaç kullanmayalım. Doktora muayene olduktan sonra doktorumuzun bize yazdığı ilaçları eczanelerimizden reçete karşılığında alarak kullanalım” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı"nın domuz gribi ile ilgili olarak yeterli miktarda koruyucu aşı temin ettiğine işaret eden Demirtaş, şunları söyledi: “Bizlerde plan ve program yaparak bu aşıları kullanacağız. Sağlık Bakanlığımız ilk önce hastalıkla mücadele eden sağlık personellerinin aşılanmalarını uygun gördü. Daha sonra sırası ile okullarımızda okuyan öğrencilerimiz ve sırası ile diğer vatandaşlarımız aşılarını olacaklar. Aşılanma konusunda mecbur tutmuyoruz. Tüm vatandaşlarımız gönüllülük esasına göre sağlık kuruluşlarımızda aşılarını yaptırabilecekler. Kendilerine de aşı olduktan sonra aşı kartı verilecek”