İsveç Tıbbı Ürünler Ajansı, domuz gribi aşısı olanların, aşırı uyku isteği riskinin, aşı olmayanlara oranla 7 kat fazla olduğunu açıkladı.

Ajanstan uzman İngemar Persson'un yaptığı açıklamaya göre, domuz gribine karşı kullanılan Pandelmrix aşısını olanlarda aşırı uyku isteği tespit edildiğini söyledi.

Aşı olan çocuklarla gençlerin, uyku hastalığına yakalanma oranlarının daha yüksek olduğunu belirten Persson, ''2010 yılında aşı olanlarda beklenmedik oranda aşırı uyku isteği baş göstermeye başladı. Gençlerin ve çocukların yakınları da bu durumdan endişe ediyor ve şikayetler arttı'' diye konuştu.

Şikayetler üzerine İsveç Tıbbı Ürünler Ajansı olarak bir çalışma başlattıklarını dile getiren Persson, ''Son yapılan incelemelerde aşıyla aşırı uyku isteği arasında bağlantı olduğu saptandı'' dedi.

Persson, domuz gribi aşısı olanların, aşırı uyku isteği riskinin, aşı olmayanlara oranla 7 kat fazla olduğunu ifade etti.

Domuz gribi aşısı konusunda benzer şikayetlerin Finlandiya'da da ortaya çıktığı bildirilirken, Sosyal Sağlık Genel Müdürlüğünün domuz gribi aşısının gençlere ve çocuklara uygulanmasını tavsiye etmediği kaydedildi.