Dünya Bankası'na göre, uluslararası para sisteminde Dolar'ın hegemonyası 2025'te sona erecek.
 
Dünya Bankası tarafından hazırlanan ''Yeni Dünya Ekonomisi'' adlı rapora göre, uluslararası para sisteminde 2025'ten sonra Dolar'la birlikte Çin para birimi Yuan ve Avro Bölgesi'nin ortak para birimi Avro da rezerv para olarak kullanılmaya başlanacak.
 
Raporda, halihazırda Dolar için Avro'nun uluslararası rekabette büyüyen bir kaynak olduğu belirtilerek, gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisinin durmaksızın büyüyen bir parçasını oluşturması, sınır ötesi mali alanda ve ticarette daha aktif bir katılım gerçekleştirmesinin uluslararası para sisteminde daha önemli bir rol oynamasının kaçınılmaz olacağı vurgulandı.
 
Dolar, Avro ve Yuan'ın rezerv para birimi olduğu çoklu bir uluslararası para sisteminin ortaya çıkacağı bir senaryonun gerçekleşmesinin güçlü bir olasılık olduğuna dikkat çekilen raporda, söz konusu senaryoda 2025'ten itibaren Dolar'ın uluslararası para sistemindeki tartışmasız konumunu kaybedeceği vurgulandı.
 
Dünya Bankası'nın projeksiyonlarına göre, 2025'ten sonra küresel ekonomik büyümenin yarısını Rusya, Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Çin ve Brezilya'dan oluşan 6 gelişmekte olan ülke sağlayacak.