7 milyar dolarlık servetiyle en zengin Suudi işadamları arasında yer alan Maan Al Sanea, kayınpederi Ahmed Hamad Al Gosaibi"nin şirketinden 10 milyar dolarını zimmete geçirmekle suçlanıyor.
Ahmed Hamad Al Gosaibi & Brothers Holding (AHAB), şirketin finans bölümünün başındaki Al Senea aleyhine yolsuzluk ve zimmet suçlamasıyla New York Yüksek Mahkemesi"nde dava açtı.
1.5 yılda 4.7 milyar dolar
AHAB"ın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, şirkette yöneticilik görevi yapmasının yanı sıra Saad Group"un kurucusu Al Sanea ile ilgili olarak şu iddialara yer verildi: “AHAB"ın döviz işlemlerinden sorumlu olan Maan Al Senea, sahte belgeler kullanarak 2005 yılındah beri şirketin yaklaşık 10 milyar dolarını zimmetine geçirmiştir. Al Senea, onaylanmamış ve ticari olmayan para transferleri yaparak bu yolsuzluğu gerçekleştirmiştir. Al Senea, başta ABD ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki finans şirketleri aracılığıyla bu işlemleri yapmıştır. 1 Ocak 2008-1 Mayıs 2009 tarihleri arasında 4.7 milyar dolarlık 52 döviz işlemi gerçekleştirdi.”
Büyük kızıyla evli
AHAB"ın kurucusu Abdülaziz Hamad Al Gosaibi"nin büyük kızıyla evli olan Al Sanea"nın sahibi olduğu Saad Group, 1980 yılından beri inşaat, mühendislik, gayrimenkul ve finans sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
Hesapları donduruldu
GEÇEN mayıs ayında Suudi Merkez Bankası, HSBC"nin de hissedarları arasında yer alan Maan Al Sanea"nın servetinin kaynağını şüpheli bularak, ülkedeki bütün banka hesaplarının dondurulmasına karar verdi. Suudi Arabistan"ı Bahreyn, Kuveyt, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları izledi.