AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın'da bir akaryakıt istasyonuna girip marketteki görevliyi 'Kafa karıştırmak suretiyle dolandırıcılık' yöntemiyle 100 TL dolandırdıkları gerekçesiyle yakalanıp mahkemeye çıkartılan 1'i erkek 4 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4 şüpheli mahkeme salonundan çıkartılırken hakime verilen parmak izi raporu, kendilerini Ceylan Kara ve İlknur Doğan olarak tanıtan 2 kadının gerçek kimliğini ortaya çıkardı. Bunun üzerine iki kadın 'Yalan beyanda bulunmak' suçundan tutuklandı. 

Olay, İzmir Denizli Karayolu'nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda geçen Pazar günü saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 32 yaşındaki Derya Karakuş yönetimindeki 35 AF 1382 plakalı otomobille akaryakıt istasyonuna gelen, 30 yaşındaki Çiğdem Doğan, 23 yaşındaki Y.K. (Yeliz Karakuş) (23) ve C.D. (Cansu Doğan) (22) iddiaya göre market görevlisini 100 TL dolandırıp ayrıldı. Kasadaki parayı saydığında dolandırıldığını anlayan market görevlisi polise haber verdi. Erkek sürücü ve 3 kadının bulunduğu otomobil İncirliova İlçesi'nde Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından durduruldu. Sürücü D.K. ve Ç.D. kimliklerini polise verirken, üzerlerinde kimlik bulunmayan diğer iki kişi adlarının İlknur Doğan ve Ceylan Kara olduğunu söyledi. 
 
Gözaltına alınıp Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen 4 şüpheli akaryakıt istasyonu görevlisi tarafından teşhis edildi. Şüphelilerin kimlikleri konusunda emin olmak isteyen polis, kimlik tespiti için parmak izi çalışması yaptı. Parmak izi sonuçları gelmeden gözaltı süresi doldu ve 4 kişi adliyeye sevk edildi. 'Kafa karışmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan hakim karşısına çıkan 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tam bu sırada, mahkeme salonundan çıkmak üzere olan şüphelilerin parmak izi kayıtları geldi ve hakime sunuldu. Parmak izine göre kendisini 'Ceylan Kara' olarak tanıtan kadının Yeliz Karakuş, 'İlknur Doğan' olarak tanıtan kadının da Cansu Doğan olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine hakim, iki kadın hakkında "Yalan beyanda bulunmak" suçundan tutuklandı.(Cem Ulucan)
 
dolandirici.jpg