Bir hafta önce MSN'de sörf yapan Nimet Ulusan, arkadaşı Hale Sofyaoğlu'nun adresinden bir mesaj aldı. Arkadaşının, "Hesabıma bin TL yatırıp, senin hesabından bu parayı çekeceğim" mesajı üzerine Ulusan, arkadaşı zanettiği kişiye banka hesap numarasını ve şifresini yazdı. Yarım saat sonra bankadan genç kadını arayan görevliler, hesabından bin TL çekildiğini, 754 TL'ye de şans oyunu oynandığını söyledi. Bankada bulunan tüm parasının çekildiğini öğrenince şok olan Nimet Ulusan, arkadaşı Hale Sofyalıoğlu'nu arayıp parayı kendisinin çekip çekmediğini sordu. Bu sırada Hale Sofyaoğlu'nu başka arkadaşları da aynı nedenle arayınca durum ortaya çıktı. Sofyaoğlu'nun MSN şifresini ele geçiren sanal alem dolandırıcılarının, birçok kişiyi bu yolla ya dolandırdığı ya da dolandırmaya çalıştığı belirlendi.

Nimet Ulusan, "Param İstanbul Bostancı'da tren garındaki bankamatikten çekilmiş. Banka yetkilileri ile konuyu görüştüm. Parayı ödemeyeceklerini söylediler. Benim mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Artık MSN, kullanmayacağım" dedi. Nimet Ulusan, zararının karşılanması ve sanıkların yakalanması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılğığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı Cevdet Aydemir, dilekçeyi kabul edip işleme koydu.

Organize ve Kaçakçılık Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları bölümü de, savcılıktan gelen evrak üzerine sanıkları yakalamak için çalışma başlattı.