Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği ekipleri son zamanlarda büyük artış gösteren kontör dolancılığı olaylarına karşı halkı bilinçlendirmek için büyük bir çaba harcıyor.
Aydın"da son dönemlerde kendisini polis ya da asker olarak tanıtarak cep telefonu ile aranılan kişilerden büyük miktarlarda kontör dolandırılması olaylarının artması üzerine Aydın Valiliği ve Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Vatandaşların bu tür olaylar karşı bilinçlenmesi için başlatılan proje kapsamında polis ekipleri tarafından semt pazarları ve halkın yoğun olarak bulunduğu merkezlerde 8 bin 500 adet bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Dolandırıcılık olaylarının sıkça yaşandığı ATM"lere de 500 adet bilgi notu yapıştıran polis ekipleri, kentin 6 farklı noktasına oluşturulacak dev bilboardlarla da halkın bilinçlendirilmesine katkı sağlamaya hazırlanıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği"nin çalışmalarıyla ilgili Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, kontur dolandırıcılığının arttığı dikkat çekilerek, “Son günlerde kendisini Komiser, Başkomiser veya değişik unvandaki kamu görevlisi olarak tanıtan şahısların vatandaşlarımızın ev, işyeri veya cep telefonlarını aramak suretiyle, yasadışı terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi, sizin telefonunuz ile üst rütbeli bir komutanın, savcı veya hakimin eşine hakarette bulunulmuş, internet üzerinden bilgilerinize ulaşılarak hesabınızdan para çekilmiş, herhangi bir ürünün adı verilerek, kampanyadan ödül kazandınız gibi söylemlerde bulunularak vatandaşlarımızın milli ve insani duygularının da kullanılması suretiyle suçluların yakalanması, terör örgütünün çökertilmesi gibi gerekçelerle vatandaşlarımızdan kontör istendiği, kredi kartı bilgilerinin sorulduğu, bankamatiklere yönlendirilerek hesaplarının boşaltıldığı görülmektedir. Bugüne kadar bu tür olaylara karışan şahıslar defalarca yakalanarak haklarında adli işlemler yapıldığı ve vatandaşlarımız uyarıldığı halde halen kontör dolandırıcılık olaylarının devam ettiği görülmüştür. Görevi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olan Polis ve Jandarma teşkilatlarımızın bu görevini yerine getirirken herhangi bir sebeple kontör istemesinin veya kredi kartı bilgilerini istemesinin mümkün olamayacağı hususunun da unutulmadan vatandaşlarımızın bu tür telefonlara itibar etmemeleri, şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri veya en yakın Polis birimini haberdar etmeleri hususunda tekrar bilgilendirilmesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi. -iha