Bursa'da çiftçilik yapan 67 yaşındaki Latif Dilsiz'in cep telefonunu arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini savcı olarak tanıtarak, terör örgütü soruşturması yaptıklarını söyledi. Dilsiz'in adına açılan banka hesabından terör örgütüne para aktarıldığını söyleyen dolandırıcılar, verdikleri hesap numarasına para yatırılmasını istedi. Latif Dilsiz'i ikna etmeyi başaran dolandırıcılar, 19 bin lira parayı İşbankası'nın Adana Hal Şubesi'nde 29 yaşındaki Faysal Berka adına açılmış hesaba yatırmasını sağladı.

Dolandırıcılık olayından haberdar olan Bursa Polisi, Adana Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçerek Latif Dilsiz'in yatırdığı para çekilmek üzereyken Faysal Berka ile 23 yaşındaki Rüşat Kılıç'ı yakalattı.

Gözaltına alınan Berka yapılan sorgusunda, mahalleden tanıdığı Rüşat Kılıç'a yardım etmek için banka hesabını kullandırttığını söyleyerek, "Rüşat kendisine para geleceğini söyledi, hesabında problem varmış, benim hesabımı kullanmayı teklif etti. Ben de kabul ettim" diye konuştu.

Berka'nın ifadesi üzerine sorguya alınan Rüşat Kılıç da arkadaşının sözlerini doğrulayarak, "Bana da mahalleden kahvehanede oyun oynarken tanıştığım Ali Gürses geldi. Kendi adına para geleceğini ancak, hesabında sorun olduğu için bankanın el koyabileceğini söyledi. Ben de kendisine paranın yatırılmasını sağlayacak temiz bir hesap bulabileceğimi belirtip, Faysal Berka'ya teklifte bulundum" açıklamasını yaptı.

Yaptığı her sorguda bir üste çıkan polis, Rüşat Kılıç'ın ifadesinden hareketle, 27 yaşındaki Ali Gürses'e ulaştı. Dolandırıcılık, hırsızlık, hırsızlık malı satın almak, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Ali Gürses'i yakalayan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlının suç ortağının da 28 yaşındaki Yalçın Kıdemli olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla Yalçın Kıdemli'yi de ele geçiren ekipler, 4 kişilik dolandırıcılık şebekesinin tamamını ortaya çıkardı.

Sorgularında, dolandırıcılık şebekesine para karşılığı hesaplarını kullandırdıkları anlaşılan Faysal Berka ile Rüşat Kılıç soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gözaltındaki Ali Gürses ile Yalçın Kıdemli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (EAK)