AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Belediyesi ve Aydın Ticaret Odası işbirliği ile Yeni Dörtyol’da yaptırılan Aydın Anıtı, Aydın Çıldır Havaalanı ve AYTO’nun geçtiğimiz günlerde restore edilmek için satın alınan Aydın Evi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Aydın gündeminde Aydın Anıtı ile ilgili olumlu ya da olumsuz pek çok görüş oluştuğunu işaret eden İsmail Hakkı Dokuzlu, bu konuda AYTO’nun kamuoyunda çok fazla eleştirildiğini belirterek, “Bundan bir ay önce bizi eleştirenler, bize tepki verenler, bugün Aydın Anıtı ile ilgili tebrik ediyorlar. İlk anda aldığımız bazı olumsuz tepkiler yerini övgüye bıraktı. Hatta şunu söyleyebilirim. Muğla’dan Aydın’a ya da Denizli’den Aydın’a veya İzmir’den Aydın’a gelen bu güzergah üzerinden geçen bazı kişilerden bile olumlu tepkiler alıyoruz. Aldığımız olumlu tepkiler bize doğru bir iş yaptığımızın göstergesi olmuştur” diye konuştu.
Aydın Anıtı açılış törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğu’nun Aydın’a çok önem verdiğini belirten Dokuzlu, “Biz Sayın Hisarcıklıoğlu’nu açılışı yapmak üzere Aydın’a davet ettiğimizde 2 aylık programı dolu idi. Buna rağmen yoğun programının arasında bize zaman ayırması, Aydın’a gelmesi, özellikle de Çıldır Havalaalanı’na iniş yapması bizi çok onurlandırdı. Çünkü Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde başlayan Aydın Çıldır Havaalanı talebimiz ile ilgili olarak biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde THY Başkanı Aydın’a gelerek Aydın’a Pilot Okulu açılması ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Sayın Başkan’dan sonra TOBB Başkanımızın da Aydın Çıldır Havaalanına iniş yapması etkili olacaktır diye düşünüyoruz” şelinde konuştu.
Adnan Menderes Kavşağı üzerinde yer alan Aydın Anıtı’nın Aydın halkına mal olduğunu, Aydın’a ait bir kültür mirası olduğunu kaydeden Dokuzlu, şunları söyledi: “ Aydın Anıtı pek çok anlam ifade etmektedir. Aydın Anıtı, Aydın Ticaret Odası ve Aydın Belediyesi işbirliğinin bir sembolüdür. Aydın Ticaret Odası’nın 85. Kuruluş yıldönümünde Aydın’a attığı bir imzadır. Belki 50 belki de 100 yıl sonra bizler var olmasak bile Aydın Anıtı var olacak. Aydın’a özgü eserlerden biri olarak kalacaktır. Biz bundan oldukça memnunuz. Aydın’a kalıcı eser bıraktığımız için gurur duyuyoruz”
AYDIN EVİ PROJESİ
AYTO’nun Aydın’ın ticari hayatında, ekonomik hayatında, kültürel hayatında, sosyal hayatında, eğitim hayatında bugüne kadar hep var olduğunu bundan sonrada var olacağının altını çizen Dokuzlu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında inşa edilmiş bir Aydın Evi’ni satın aldıklarını anımsattı. Bu evi işlevlendirmek için çalışmalar yapıldığını ve Aydın’da bir ilkin daha gerçekleştirdiklerini kaydeden Dokuzlu, şöyle konuştu: “Geleceğe kültür mirası bıraktığımız gibi geçmişten bize kalan kültür miraslarına da Aydın Ticaret Odası olarak sahip çıkıyoruz. Bu bizim hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Satın aldığımız Aydın Evi ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız M. Alp Alpargun başkanlığında, ADÜ’den ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir heyet en güzel şekilde işlevlendirebilmek için toplantılar yapmaktadırlar. Geçtiğimiz dönemde Gümrük Önü Hanı ile ilgili Valiliğimiz, Aydın Belediyesi ve Odamız arasında restorasyon ile ilgili bir protokol imzalanmıştı. Kamulaştırma ve mülkiyet ile ilgili sıkıntılarda epey mesafe kaydettik. Gümrük Önü Hanı’nın restorasyonu da önümüzdeki günlerde hızlanabilir”