Son dört yılda yüzde 30'luk büyüme oranı ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen üniversitelerinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi, başarısını dünyaya yaymak istiyor. Bünyesinde Teknopark ve Ar-Ge merkezi açmaya hazırlanan üniversite bundan böyle bilgi ihraç edecek. Kampüs ve fakültelerinde de yenileme çalışmalarına giren üniversitenin amacı 4 yıl içinde dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girebilmek.

PARMAKLA GÖSTERİLECEK

Konu ile ilgili Yeni Şafak gazetesine konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Üniversitemiz 10 değişik yerde eğitim yapıyor. Buca'daki ana kampüsümüze rektörlük binasının temelini atıyoruz. Fakültelerimizi yeniliyoruz, yeni bir yurt inşaatı var, öğrencilerimize kampüsümüzde bir yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz" diyerek 4 yıl sonra Buca'daki Tınaztepe kampüsünün parmakla gösterilir bir merkez haline geleceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AR-GE MERKEZİ

Önümüzdeki yılın sonunda tamamlanması planlanan ve 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan ar-ge merkezi, biyomedikal alanda Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük Ar-Ge merkezi olacak. Merkez ile bu yıl açılacak olan Teknopark ile 2-3 yıl içinde çok büyük bir atılım yapacaklarını belirten Prof. Dr. Füzün, "Bu merkezlerde üreteceğimiz bilgileri patentleyerek ihraç edeceğiz. Artık Dokuz Eylül Üniversitesi dünyada bir marka haline gelecek. Bu merkezleri kurarken bize her zaman destek veren, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de özlük haklarına en saygılı üniversitelerden birisi olduklarını da vurgulayan Füzün, göreve başladıkları dönemden beri üniversite içinde birlik ve beraberliği sağladıklarını belirterek, "Türkiye'nin en huzurlu üniversitesiyiz" dedi.

 

En iyi beş hastaneden biri bizim

Bu yıl 30. yılını kutlayacak olan Dokuz Eylül, 2008 yılında rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Mehmet Füzün yönetiminde adeta çağ atladı. Üniversite, yeni projeleri ile bu büyümeyi devam ettireceğinin sinyallerini veriyor. Yeni dönemde üniversiteye yepyeni bir kampüs kazandırmayı hedefleyen Füzün, 'Önümüzdeki dönemde tekrar görev alırsak üniversitemizi dünyanın en iyilerinden bir tanesi yapacağım. Tek hayalim bu hazzı yaşayarak görevimi yeni arkadaşlara devretmek' dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin Türkiye'nin ilk 5 kamu hastanesinden biri olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Mehmet Füzün, 'Hastane açısından çok şanslı bir üniversiteyiz. Gerçekten dünya çapında hocalarımız var. Bu Türkiye'nin birçok üniversitesinde yok' diye konuştu.