Genelkurmay Ergenekon operasyonlarına tavrını koydu. 'Adil yargılama hakkı'nın ihlal edildiğine dikkat çeken asker tavrını böyle açıkladı..

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Ankara'da gözaltına alınan Yarbay Mustafa Dönmez'in İstanbul'a sevk edildiğini bildirdi.

Gürak, ''TSK kendisine intikal eden ve tespit ettiği tüm adli olayları titizlikle araştırmakta ve gecikmeden yasal gereğini yapmaktadır'' dedi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya ilişkin olarak, soruşturma dosyasının incelenmesi ve belgelerden suret alınmasına bile kısıtlama kararı verildiğini hatırlattı.

Gürek şöyle konuştu: ''Buna rağmen, temel insan hakları, Anayasanın 38'inci maddesinde yer alan 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimsenin suçlu sayılamayacağı' hükmü, 'masuniyet karinesi', 'adil yargılanma hakkı' gibi en temel hukuk ilkelerinin ihlal edildiği görülmektedir. Sorumlu olması beklenen kesimlerin yarattığı bu hassas ortam, kişilere, kurumlara, yargıya ve nihayetinde devlete de büyük zararlar vermektedir'' dedi.

HABER 7