Yazılı bir açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda şu çağrıyı yaptı:

"Hemen Sayın Burhan Kuzu"ya (Anayasa Komisyonu Başkanı) talimat veriniz. Bütçeden sonraki ilk oturuma sizin (Recep Tayyip Erdoğan) ve benim (Mehmet Şevki Kulkuloğlu) ve de tüm AKP"li Kayseri milletvekillerinin, dokunulmazlıklarımızın aynı anda ve birlikte TBMM"de kaldırılması için komisyon raporu ve teklifini hazırlayıp hemen Genel Kurul"a getirsinler."

-BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI"NA "KEFALET" ÇAĞRISI-

Kulkuloğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki"ye kefil olduklarını hatırlatarak, şu çağrıyı yaptı:

"Madem Sayın Özhaseki"ye bu kadar çok güveniyorsunuz. Geliniz, yolsuzlukları ihbar eden 26 sayfalık ifadedeki iddiaların yeniden soruşturulmasını ve incelemesini sağlayınız."

-"YALAN SÖYLÜYORSAM İSTİFA EDERİM"-

Soruşturmanın yeniden açılmasını talep eden Kulkuloğlu, "Eğer iddia ettiğiniz gibi, ben yalan söylüyor, çamur atıyorsam çıksın ortaya, gereğini derhal yaparım. Halkımızdan ve muhataplarından özür dileyerek, milletvekilliğinden de istifa ederim" dedi.

-"ANALARINIZDAN EMDİĞİNİZ O TEMİZ SÜTE BIRAKIYORUM"-

Kulkuloğlu, soruşturmada AKP"nin haksız çıkması halinde ise, "Neler yapmanız gerektiğini, analarınızdan emdiğiniz o temiz süte bırakıyorum" diye konuştu.