Mazher Mahmood, sadece İngiltere"nin değil dünyanın en çok konuşulan muhabiri. Son olarak York Düşesi Sarah Ferguson"u tuzağa düşüren Mahmood"un gizli kamerayla deşifre ettiği 200"ün üzerinde kurbanı var. 3 milyon tirajlı gazetede çalışan Mahmood, 1984"ten beri fotoğraf çektirmiyor, yıllık 270 bin lira maaş alıyor.

York Düşesi Sarah Ferguson"u rüşvet tuzağına düşüren gazeteci Mazher Mahmood İngiltere"nin “zarfçı muhabiri” olarak tanınıyor. 200"ü aşkın kişinin ceza almasına sebep olan ve yaptığı tüm haberler ülkenin 3 milyonu aşkın tirajlı hafta sonu gazetesi News of the World"de manşet olan Mahmood, aynı zamanda İngiltere"nin en çok kazanan muhabiri. Yaptığı haberlerde karşısındakinin güvenini kazanmak için kendini iş adamı ya da şeyh olarak tanıtan Mahmood"a basın tarafından “Sahte şeyh” lakabı verildi. Yarattığı skandallarla İngiliz basınında hakkında en çok spekülasyon yapılan Mahmood verdiği bir demeçte Rus mafyasının kellesine 30 bin sterlin verdiğini söylemişti.

Sınırsız bütçeyle haber

News of the World, Mahmood"a yıllık 120 bin sterlin (yaklaşık 270 bin TL) maaş veriyor. Kovaladığı haberlerde kullanılmak üzere de sınırsız bütçe olanağı tanıyor. Özel jet, limuzin, lüks otel odaları ve gizli ses kayıt cihazları emrinde... Muhabir olarak kullanmak istediği kişilere ödenecek para da aynı zamanda gazete bütçesinden karşılanıyor. İki korumasının maaşı da gazete tarafından ödeniyor. 1980"lerde çekilmiş bir fotoğrafı ve o olduğu iddia edilen birkaç yıllık bir kare dışında hiç fotoğraf çektirmiyor. 2008"de yazdığı “Sahte Şeyhin İtirafları” adlı kitapla bütün sırlarını açıklayan Mahmood yalnızca kitap tanıtımı için BBC"ye röportaj vermişti. Mazher Mahmood birçok kez de yılın gazetecisi ödülünü evine götürdü. Şimdiye dek yaptığı haberler nedeniyle 234 kişinin hayatını zindana çevirdiği ve onlarca kişinin de hapse girmesine sebep olduğu belirtiliyor.

Türkiye"de kriz yarattı

Ferguson"un Türkiye"de Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında gizli çekimler yapmış, diplomatik kriz yaratmıştı. Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Son fotoğrafı bu

Mazher Mahmood, İngiltere"de yaşayan Pakistanlı iki gazetecinin çocuğu olarak dünyaya geldi. News of the World"de çalışmadan önce Sunday Times"ta muhabirlik yaptı. Gazeteciliğe 18 yaşında1984"te başladı. Hiç fotoğrafı yok. Bilinen tek fotoğrafı 1980"lerde çekilmiş bu kare. Bir de o olduğu iddia edilen birkaç yıllık bir fotoğraf var.

Kraliyet ailesi kararsız

Daily Mail, kraliyet ailesinin Ferguson"u kraliyet konutundan çıkarıp çıkarmamak konusunda şimdilik kararsız olduğunu yazdı. Kraliçe ve Prens Andrew, Ferguson"un bu evden çıkması durumunda daha da tehlikeli hale gelebileceğini ve yeni skandallara imza atabileceğini düşünüyor olabilir. Bu nedenle Ferguson"un Kraliyet"in kontrolü altında daha “uslu” olabileceği belirtiliyor. Ancak bu skandalın ardından Düşes"in 1996 yılında boşandığı eski eşi Andrew ile aynı çatı altında nasıl yaşayacağı konusunda da kara kara düşünüyorlar. Andrew ve Ferguson"un Beatrice ve Eugene adlı iki Prenses unvanlı kızları bulunuyor. Kraliçe Elizabeth torunlarından uzak kalmamak için boşanmanın ardından ABD"ye giden Ferguson"un İngiltere"de kızlarıyla birlikte hayatını geçirmesi amacıyla bir kraliyet konutu tahsis edilmesine izin vermişti.

Vatan