Bir yıl önce evlenen Esra ve Özay Alkan'ın 14 gün önce erkek bebekleri dünyaya geldi.
 
Alkan çifti, adını 'Eymen Yiğit' koydukları bebeklerinin nefes almakta güçlük çekmesinden dolayı birkaç kez Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüler.
 
Burada doktorların yaptıkları muayenede bebeğin bir şeyinin olmadığının söylenmesi üzerine ailesi bebeği evlerine götürdü.
 
Anne Alkan, bugün yine rahatsızlanan ve emmeyen bebeğini yeniden aynı hastaneye götürdü, doktorlar teşhis koyamayınca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
 
Burada yapılan tetkiklerde bebeğin kalbinin delik ve iç organları ile birlikte ters tarafta olduğunun tespit edilmesi üzerine durum aileye bildirildi.
 
Hastane yetkilileri, bebeği gönderebilmek için Ankara'da hastane araştırdı, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde yer olduğunun bildirilmesi üzerine bebeğin sevki için ambulans helikopter talebinde bulunuldu.
 
Merkeze bağlı Kozlu beldesindeki stada inen 112 Acil Ambulans helikopterde kuvöze konulan bebek Ankara'ya götürüldü.
 
Bebeğin dedesi olan Yayla İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Bozdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının hamileliği süresince doktora gitmesine, kontrol altında tutulmasına rağmen bebeğin organlarının ters tarafta olmasının fark edilemediğini söyledi.
 
Torunu bugün yeniden rahatsızlanınca annesinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doktoruna götürdüğünü, yapılan muayenesinde ise 'enfeksiyon kaptı, menenjit geçirdi' denilerek ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildiğini anlatan Bozdemir, şöyle dedi:
 
''Burada yapılan tespitlerde bebeğin kalbinin delik ve diğer organlarla birlikte ters tarafta olduğu tespit edildi. Burada birşey yapılamadığı için Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Devletimize hava ambulansı için teşekkür ediyoruz. Ne yazık ki 'doktor' denilen arkadaş 8 ay süresince kızımı özel muayenehanesinde kontrol altında tutmasına, ultrasona sokmasına rağmen bunu fark edemiyor. Kimlerin eline kalmışız, bizim ki böyle oldu başkalarının olmasın. Buradan başhekime ve İl Sağlık Müdürüne ve diğer ilgililere bildiriyorum.''