Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından bir süredir tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nin Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş Erbakan'ın son anlarını anlattı. Sabah saatlerinden itibaren solunum yetmezliği sıkıntısı yaşayan Erbakan'ın 'kroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği' sebebiyle vefat ettiği açıklandı.

Erbakan'ın vefatının ardından Güven Hastanesi başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, "Eski başbakanımız sayın Erbakan kalp rahatsızlığı tromboflebit sebebiyle hastanemize yatırılmış uygulanan tüm tedavilere rağmen kalp hastalığı ilerlemiştir" denildi. Açıklamada Erbakan'ın bugün sabah saatlerinde vücut fonksiyonlarının tam desteğe alındığı ve tüm yaşam desteklerinin uygulanmasına rağmen saat 11.40"ta kroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebiyle vefat ettiği ifade edildi.

Yazılı açıklamanın ardından kameralar karşısında da Erbakan'ın son anlarını anlatan Başhekim Tevfik Ali Küçükbaş Erbakan ile sabah konuştuklarını, solunum yetmezliğinden şikayet ettiğini açıkladı. Küçükbaş "Çok yüksek bir kalp ritmi oldu. Başında olduğumuz için derhal müdahalesi yapıldı saniyesinde. O andan itibaren şuur durumu yerinde değildi. Kalp pompalamasında ciddi problemler oldu. O andan itibaren herhangi bir rahatsızlık hissetmediler ancak tüm tedaviler saat 11.40"a kadar devam etti. Tüm yaşam fonksiyonlarını destekledik ancak maalesef bir sonuç alma imkanı olmadı. Kalp yetmezliği solunum yetmezliği ve buna bağlı olarak böbrek yetmezlikleri gibi fonksiyonlarında yetersizlik ortaya çıktı. Sabahleyin kendisi ile rahatlıkla konuştum. Herhangi bir rahatsızlık hissedip hissetmediklerini sordum. Kendileri de biraz solunum yönünden sıkıntıları olduğunu söylediler. Onun için de tedavi desteklerimizi düzenlemiştik. Kendilerini fazla yormamalarını söylemiştik" diye konuştu.