Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan bazı doktorlar ile bir gözlük mağazası sahibi tarafından alınan karar şehit ailelileri ve gazileri sevindirdi. İl genelinde yaşayan şehit yakını ve gaziler artık ADÜ Tıp Fakültesi Bünyesi'nde görev yapan ve özel muayenehanesi bulunan doktorlardan ücretsiz muayene olacak, ayrıca her türlü gözlük ve lens ihtiyaçları da Özsoy Optik tarafından ücretsiz karşılanacak
Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Şehit Aileleri, Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ile şehit yakınları ve gazilere bu imkanı sağlayan doktorlara ve optik firmasına teşekkür etti. Toplantıda Özsoy Optik adına Ahmet Özsoy, ADÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ferah Sönmez, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman ve Prof. Dr. Taşkın Şentürk, Gastroloji Uzmanı Prof. Dr. Hadi Yaşa, Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Sevinçok, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İlker Ali Çerçi, KBB Uzmanı Dr. Halil İbrahim Kırıkçı "Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu dönemde şehit aileleri, gazi ve ailelerine her zamankinden daha çok sahip çıkmak, onları hiçbir zaman unutmadığımızın ve unutmayacağımızın bir göstergesi olarak başlatmış olduğumuz bu önemli adımda hiçbir karşılık beklemeden siz değerli şehit aileleri ve gazilerin tüm tedavilerini yapacağımıza dair söz veriyoruz" yazılı belgeyi imzalayarak hem belediyeye hem de Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin'e teslim ettiler.
Doktorların bu davranışının çok ince ve anlamlı olduğunu belirten Dernek Başkanı Sevil Esin "Yapılacak yardımdan öte bu ince düşüncelerinden dolayı bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizim için en önemli şey yalnız kalmadığımızı görmektir. Bunu da Aydın'da gördüğümüz için çok mutluyuz" dedi.