Himmet Çelik"in kızı Seçil Çelik, babasının sol bacağında oluşan yara iyileşmeyince önceki gün hastaneye kaldırdıklarını belirti ve daha sonra olanları şöyle anlattı:

“Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şükrü Levent Uçar babamın sol bacağının diz altından kesilmesi gerektiğini söyledi. Biz de kabul ettik ve imza verdik. Dün ameliyattan saat 13.30 gibi çıktı. Odasına götürürken üstündeki örtüyü açtığımda sol bacağındaki sargı bezinin hiç açılmadığını gördüm. Yanlış ayağın kesildiğini anladım. Doktor bize hiç de inandırıcı gelmeyen bir açıklama yaptı. O ayağın bir ay sonra bize problem oluşturabileceğini, kendisinin ameliyat esnasında bacağın sargısını çözdüğünde o ayağın ameliyat edilmesinin gerektiğini gördüğünü, yaranın derine gittiği söyledi. Ancak bizim ameliyata izin verdiğimiz ayak sol ayaktı. Babamın sağ ayağını telafisi olmayacak bir ihmalle kesildi.”

Sağlam bacağını kaybedecek

Babasının sağlam bacağının kesildiğini iddia eden Seçil Çelik, “Doktorumuz ameliyat esnasında sol ayağının bandajını açıp da baksaydı kesilmesi gereken ayağın hangisi olduğunu görecekti. Babamın hayatına mal olabilecek yarayı orada görüp sol ayağın kesilmesine karar verebilirdi. Herhalde dosyasına da bakılmamış. Bu ameliyat üstün körü yapılan bir ameliyattı. Babamın sağlam bacağını maalesef kaybettik. Şimdi iki bacağını da kaybedecek” diye konuştu. Çelik şöyle devam etti: “Durumu hastane yetkililerine bildirdim ve şikayet dilekçesi verdim. İl Sağlık Müdürlüğü"nden de geldiler. Onlara da şikayette bulundum. Babamın dosyasını aldılar. Araştırma yapacaklarını söylediler. Kardeşim de savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Orada kasap dükkanı işletmiyorsun. İhmalle geri dönülemez bir hata yapıldı. Dosyaya bakmamış, ayağa bakmamış ve kesmiş. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağım.”

İnceleme başlatıldı

Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren ise “Valiliğin bilgisi dahilinde müfettiş talep edilmiş ve inceleme başlatılmıştır” dedi.

vatan