Söke"ye bağlı Sarıkemer beldesinde intihar girişiminde bulan ve tedavisi için Aydın"a getirilen ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan doktor Sibel Demribilek için bugün Öğle Namazı"na müteakip Aydın Merkez Beyenicami"de cenaze töreni düzenlendi. Törene Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Sıtkı Şahin, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Halil Karakaya, Demirbilek"in mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.
İntihar ederek yaşamına son veren doktor Sibel Demirbilek için, Öğle Namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Duaların edildiği törende Demirbilek"in cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında omurlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Uzun bir araç konvoyu eşliğinde Kemer Mezarlığına getirilen Demirbilek"in cenazesi burada son yolculuğuna uğurlandı.

SÜRGÜN İDDİASI
Bu arada; Sibel Demirbilek"in cenze töreni öncesi bir açıklama yapan meslektaşları, Demribilek"in İl Sağlık Müdürlüğü tarafından haksız olarak sürgüne gönderildiğini öne sürdü.
Son 1 yıl içinde Demirbilek"in 5 ayrı yerde görevlendirildiğini iddia eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, yaşanan haksızlıklar nedeniyle Aydın'da son 10 yılda üç doktorun intihar ettiğini savundu. Yetkililerin yaşanan bu üç intihar olayından sonra artık gerekli dersi çıkarması gerektiğini belirten Atay, “Tüm bu olaylarda, herkes üzerine düşen sorumluluğu, görevi yerine getirmek ve gereğini yapmak zorundadır. Aydın Tabip Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Halil Karakaya da, Sibel Demirbilek'in son 1 yıl içinde 5 ayrı ilçeye geçici görevlendirme ile atamasının yapıldığını iddia ederek, “Sendikamızın Aydın İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanması sonucu Sibel Hanım son ataması olan Bozdoğan'dan eski görev yeri Köşk Merkez Sağlık Ocağı'na geri döndü. Kendisi ilk görev yeri olan Köşk"ün ardından son 1 yıl içinde Didim, Acarlar ve Bozdoğan"a geçici görevlere gönderilmişti. Bu doktor arkadaşımızın iki tane engelli çocuğu vardı. Fakat İl Sağlık Müdürlüğü, onu bir türlü Aydın merkeze atamadı. 3 ayda bir gezdirilen bir insanın, haliyle psikolojik durumu iyi olmaz” şeklinde konuştu.
Karakaya, Demirbilek'in babasının, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı ile daha önce konuştuğunu ama bir sonuç elde edemediğini beyan etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ -
bilindiği gibi; geçtiğimiz yıl Didim Devlet Hastanesi"nde geçici görevli olarak çalışan 2 özürlü çocuk sahibi olan doktor Sibel Demirbilek, Söke"ye bağlı Sarıkemer beldesinde bir ziyarette bulunduğu sırada yanında bulundurduğu tansiyon ilacından çok fazla sayıda içerek intihar girişiminde bulunmuştu. Fenalaşması üzerine önce Söke"ya kaldırılan ve ardından da Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edilen bayan doktor, meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamamıştı. iha